Hlavní obsah

Bouchardová krachla i ve Wimbledonu. Její podprsenka byla navíc proti pravidlům

Londýn

Ten kontrast snad nemohl být větší. Zatímco úřadující wimbledonská šampiónka Petra Kvitová vlétla i letos na londýnskou trávu jako uragán a na vítězství potřebovala jen něco přes půl hodiny, ve stejný den si její loňská finálová soupeřka Eugenie Bouchardová v pro ni již tak prokleté sezóně sáhla na další dno, když v All England Clubu nestačila v prvním kole na čínskou kvalifikantku Tuan Jing-jing. Po sladkém opojení z loňské průlomové sezóny musí donedávna suverénní a sebevědomá kanadská blondýna v posledních měsících ochutnávat hodně kyselé plody nezvládnuté tíhy očekávání.

Foto: Toby Melville, Reuters

Trápící se Eugenie Bouchardová v prvním kole Wimbledonu.

Článek
Fotogalerie

Pohádkový příběh se zkrátka zadrhl. Z obletované princezny, které ležel svět u nohou, je teď hromádka neštěstí. Loni během Wimbledonu bylo Bouchardové všude plno, její vzhled, ambice a vítězné tažení způsobily velký humbuk. Letos ale poté, co prohrála jedenáct ze třinácti posledních zápasů a do Londýna dorazila se zraněním břišních svalů, nevyvolalo její vyřazení v prvním kole se 117. hráčkou v záplavě ostatních výsledků žádné extra pozdvižení.

„Na ten zápas jsem nebyla dostatečně připravená. Ale tohle je Wimbledon. Neexistovalo, že bych do něj nenastoupila, i když mně všichni radili, abych nehrála. Taková já ale zkrátka jsem. Z porážky jsem zklamaná, takže to nebylo asi nejchytřejší rozhodnutí. Není to příjemný pocit jít do utkání nepřipravená. Před ním jsem si vyzkoušela tak deset servisů. Můj timing byl úplně mimo," stěžovala si Kanaďanka na nedostatečnou přípravu kvůli zranění z turnaje v Eastbourne.

Ale ani po dalším fiasku a už čtvrté letošní porážce od hráčky mimo první stovku nechce panikařit. „Musím si uchovat víru a zůstat sama sebou," ujišťovala sama sebe.

Změní trenéra?

Nevylučovala ani změny ve svém realizačním týmu. Tu už ale udělala loni krátce po svých největších úspěších, kdy propustila dlouholetého kouče Nicka Saviana a najala bývalého Mentora Viktorie Azarenkové Sama Sumyka. „Možná nastal čas na změnu. Určitě jsme spolu nezačali dobře. Já mu věřím a on věřil mně. Určitě bychom měli ale udělat nějaké pokroky," uvažovala nahlas.

Loňských 1300 bodů za účast ve finále Wimbledonu už neobhájí a nejspíš ji čeká žebříčkový pád někam na konec třetí desítky. Ale počítání letos neobhájených bodů už dost možná sama vzdala. „Vezmu si nějaký čas na léčení a nejlepší asi bude, když teď přestanu na tenis myslet," plánovala si.

I při svojí krátké přítomnosti na letošním Wimbledonu se stihla provinit proti jeho pravidlům. Její černá podprsenka, jejíž ramínka vylézala zpod bílého trička, totiž znamenala jejich porušení.

„Jakékoliv spodní prádlo, které je nebo může být viditelné při hře, musí být kompletně bílé s výjimkou jednoduché barevné ozdoby ne širší než jeden centimetr. Za všech okolností je nutné dodržovat běžné standardy decentnosti," píše se v pravidlech.

„Toho jsem si vůbec nebyla vědoma. Nikdo mi navíc ohledně mé podprsenky nic něříkal," bránila se před novináři Bouchardová.

Reklama

Související témata:
  Bejlek - Blinkovová dnes 17 : 30
20240424T17 : 30:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík