Hlavní obsah

Jak dlouho bude Berdych v nejistotě? Hingisová přiznala, že Federer ji nechal čekat 10 měsíců

Praha

Zahrát si po boku Rogera Federera je snem mnoha tenistů a tenistek, ale privilega stát na jedné straně kurtu s jedním z nejlepších hráčů všech dob se dočká jen hrstka vyvolených. Letos bude mít tu čest krajanka Martina Hingisová, která bude spolu s hrající legendou bojovat o medaile na olympiádě v Riu. Ale na souhlas „maestra“ si musela hodně dlouho počkat.

Foto: Aaron Favila, ČTK/AP

Roger Federer nechal Hingisovou na své rozhodnutí čekat.

Článek

Hingisová má za sebou skvělou kariéru nejen ve dvouhře, v níž získala pět grandslamových titulů, ale i ve čtyřhře, na níž se v poslední době koncentruje. A letos zatím stále čeká se svojí deblovou partnerkou Saniou Mirzaovou na přemožitelky.

Není tedy pochyb o tom, že v turnaji čtyřhry smíšených dvojic na letní olympiádě bude v páru s Federerem patřit ke žhavým favoritům na zlato. Složení hvězdného týmu se však nerodilo úplně hladce.

„Musela jsem čekat (na potvrzení od Federera) deset měsíců," přiznala Hingisová. „Potom, co jsme toho se Saniou tolik vyhrály, stala jsem se znovu světovou jedničkou a získala i tři tituly ve smíšené čtyřhře, doufala jsem, že to bude dostatečně přesvědčivé, abychom mohli spolu (s Federerem) hrát," dodala.

Federer před čtyřmi roky nabídku od Hingisové pro OH v Londýně odmítl. Teď by hvězdný švýcarský pár mohl narazit v Brazílii mimo jiné na český tým, jehož složení je ale zatím stále nejisté. Nejlepší český hráč současnosti Tomáš Berdych minulý týden v Marseille už vyjádřil své preference ohledně možné partnerky na letní hry.

Jak se rozhodne Plíšková?

Nevybral by si ani dvojnásobnou wimbledonskou šampiónku Petru Kvitovou, ani aktuálně žebříčkově nejlepší českou deblistku Lucii Šafářovou, nýbrž největší hrdinku posledních fedcupových klání.

„Mezi ženami je to těžší rozhodování, ale preferoval bych Karolínu Plíškovou. Už má i v deblu svoje zkušenosti, hraje výborně singl a má také skvělé podání," prohlásil otevřeně Berdych.

Sama Plíšková však olympiádu zatím neřeší a Berdych si tak na souhlas bude muset počkat. „Do olympiády zbývá hodně turnajů. Zatím jsme se nesešli a tohle jsem neřešila," odpověděla rodačka z Loun.

V mixu je relativně nejsnazší cesta k olympijské medaili, protože v pavouku bude figurovat pouze šestnáct párů a ke zlatu tak stačí vyhrát pouze čtyři zápasy.

Která tenistka by se pro mix na OH k Tomáši Berdychovi nejvíc hodila?
Lucie Šafářová
18,2 %
Petra Kvitová
2,6 %
Karolína Plíšková
55,9 %
Barbora Strýcová
20,7 %
Jiná hráčka
2,6 %
Celkem hlasovalo 13544 čtenářů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články