Hlavní obsah

Hernych s Karlovičem nestačili na famózní bratry Bryanovy

Český tenista Jan Hernych nenapodobil postupem do semifinále čtyřhry na Australian Open Martina Damma. Hernych spolu s Chorvatem Ivem Karlovičem podlehli největším favoritům deblové soutěže, americkým dvojčatům Bobovi a Mikovi Bryanovým ve třech setech 3:6, 6:3 a 1:6.

Článek

Pro Hernycha byla nicméně účast ve čtvrtfinále nejlepším výsledkem při dosavadních pěti startech v deblu na grandslamových turnajích. "Škoda, proti bratřím Bryanům to nebylo tak beznadějné," řekl Hernych novinářům. "Scházelo nám trochu víc se sehrát a mít víc zkušeností. Je to hezký úspěch, ale raději bych byl býval postoupil ve dvouhře o něco dále," doplnil.

Neúspěšný den zažili na Australian Open čeští junioři. Ve dvouhře dohráli jak Dušan Lojda, tak Kateřina Vaňková. Ta se navíc rozloučila i se soutěží v dámské čtyřhře společně s Kramperovou. Tam vypadla i Fraňková se švýcarskou spoluhráčkou Bacsinszkyovou, nepostoupil ani juniorský deblový pár Jebavý, Košler.

Australian Open - výsledky českých tenistů:
Čtyřhra mužů - čtvrtfinále:
B. Bryan, M. Bryan (1-USA) - Hernych, Karlovič (ČR/Chorv.) 6:3, 3:6, 6:1.
Junioři, dvouhra - 3. kolo:
Nišikori (15-Jap.) - Lojda (4-ČR) 6:2, 6:4.
Čtyřhra juniorů - 2. kolo:
Nišikori, Polansky (Jap./Kan.) - Jebavý, Košler (8-ČR) 6:4, 6:4.
Juniorky, dvouhra - 3. kolo:
Moritaová (4-Jap.) - Vaňková (ČR) 1:6, 6:2, 6:2.
Čtyřhra juniorek - 2. kolo:
Fichmanová, Pavljučenkovová (4-Kan./Rus.) - Kramperová, Vaňková (ČR) 6:2, 6:1, Cirsteaová, Paszeková (6-Rum./Rak.) - Bacsinszkyová, Fraňková (Švýc./ČR) 4:6, 6:4, 6:3.

Reklama