Hlavní obsah

Cibulková - Giorgiová 6:4, 6:0Cibulková získala titul v Katovicích, Šafářová v Charlestonu neuspěla

Praha
Aktualizováno

Slovenská tenistka Dominika Cibulková dokázala ve finále v Katovicích poprvé v kariéře porazit Italku Camilu Giorgiovou a po vítězství 6:4, 6:0 získala pátý titul v kariéře. Giorgiová ztroskotala ve finále v Katovicích třetí rok po sobě. Lucie Šafářová s Bethanií Mattekovou-Sandsovou druhý titul za sebou nezískaly. Týden po triumfu v Miami podlehl česko-americký pár ve finále v Charlestonu 2:6, 5:7 francouzské dvojici Caroline Garciaová, Kristina Mladenovicová.

Foto: Alan Diaz, ČTK/AP

Dominika Cibulková slaví zisk pátého titulu v kariéře.

Článek
Fotogalerie

Šestadvacetiletá Cibulková s Giorgiovou prohrála dosavadní dva vzájemné duely, v neděli ale o dva roky mladší soupeřce obě porážky vrátila i s úroky. V prvním setu sice málem promarnila vedení 5:1 a dovolila Italce přiblížit se na rozdíl jednoho gamu, ale sadu získala a ve druhé už na kurtu jasně dominovala.

Bratislavská rodačka tak získala na okruhu WTA první titul od března 2014 a poprvé v kariéře vyhrála na antuce.

Giorgiové nevyšel útok na druhé turnajové vítězství v kariéře a první v Katovicích. Podruhé za sebou navíc v Polsku v rozhodujícím duelu neuspěla proti Slovence, neboť loni ve finále podlehla Anně Karolíně Schmiedlové.

Šafářová druhé finále v řadě nevyhrála

Dvojnásobné grandslamové šampiónky Šafářová s Mattekovou vyhrály před dnešní porážkou na WTA Tour osm zápasů v řadě. Šafářová si ve čtyřhře vylepšuje náladu z trápení v singlu, v němž po dlouhé zdravotní pauze prohrála všechny čtyři letošní zápasy.

Finále dvouhry na zelené antuce v Charlestonu pro sebe rozhodla Sloane Stephensová, jež porazila 7:6, 6:2 ruskou kvalifikantku Jelenu Vesninovou. Sedmá nasazená Stephensová potvrdila svou letošní kuriózní statistiku, že zvítězí v každém turnaji, na kterém vyhraje zápas.

Vesninová navzdory nedělní porážce absolvovala nejlepší turnaj po téměř třech letech, finále hrála naposledy v roce 2013 v Eastbourne.

Delbonis zdolal i Čoriče a vyhrál turnaj v Marrákeši

Argentinský tenista Federico Delbonis získal na antuce v Marrákeši druhý titul v kariéře. Ve finále porazil 6:2 a 6:4 Chorvata Bornu Čoriče, jenž v sobotním semifinále zdolal po dvou hodinách Jiřího Veselého.

Devatenáctiletý Čorič se nedočkal trofeje ani ve svém druhém finále na okruhu ATP, proti Delbonisovi ztratil třikrát servis a zápas prohrál za hodinu a půl.

O šest let starší Delbonis naopak proměnil v titul svou čtvrtou finálovou účast a završil úspěšné působení argentinských tenistů na marocké antuce. Čtyřhru totiž v Marrákeši ovládli již v sobotu jeho krajané Guillermo Durán a Maximo González.

Mónaco ovládl turnaj V Houstonu

Argentinec Juan Mónaco vyhrál po čtyřech letech opět turnaj v Houstonu. Ve finále porazil obhájce titulu Američana Jacka Socka 3:6, 6:3, 7:5 a připsal si devátý triumf na okruhu ATP v kariéře, na který čekal téměř tři roky.

Sock prodloužil v úvodu finálového zápasu svou úspěšnou sérii a vyhrál na houstonské antuce sedmnáctý set v řadě. Pak ale přišel obrat argentinského tenisty, který do února půl roku nehráli kvůli zraněnému zápěstí a do turnaje vstupoval jako 148. hráč světového žebříčku. Sock, který je v pořadí ATP pětadvacátý, ale roli papírového favorita nepotvrdil. Od loňského triumfu v Houstonu prohrál i třetí finále, do kterého se probojoval.

Čtyřhru ovládli američtí bratři Bob a Mike Bryanové, kteří ukončili nezvykle dlouhé osmiměsíční čekání na titul. Ve finále zdolali Victora Estrellu z Dominikánské republiky a Santiaga Gonzáleze z Mexika 4:6, 6:3, 10:8. Pro nejúspěšnější deblový pár historie to byl 110. triumf na okruhu ATP.

Americká dvojčata na něj čekala od srpnového vítězství na Masters v Montrealu, od kterého marně útočila na triumf na dvanácti turnajích. "Je to paráda převalit se přes to na číslo 110 po menším půstu. A nemohli jsme si k tomu vybrat lepší místo než Houston, kde jsme zažili tolik úspěchů a máme úžasnou podporu fanoušků," řekl Mike Bryan, který s bratrem ovládl houstonský turnaj již pošesté.

Marrákeš (antuka, dotace 520 070 eur):
Dvouhra - finále:
Delbonis (4-Arg.) - Čorič (3-Chorv.) 6:2, 6:4
Houston (antuka, dotace 577 860 dolarů):
Dvouhra - finále:
Mónaco (Arg.) - Sock (4-USA) 3:6, 6:3, 7:5
Dvouhra - semifinále:
Sock (4-USA) - Isner (1-USA) 7:6 (7:4), 6:3
Čtyřhra - finále:
B. Bryan, M. Bryan (1-USA) - Estrella, González (Dom. rep./Mex.) 4:6, 6:3, 10:8
Katovice (tvrdý povrch, dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Cibulková (8-SR) - Giorgiová (5-It.) 6:4, 6:0
Čtyřhra - finále:
Hozumiová, Katová (Jap.) - Ivachněnková, Melnikovová (Rus.) 3:6, 7:5, 10:8
Charleston (antuka, dotace 753 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Stephensová (7-USA) - Vesninová (Rus.) 7:6 (7:4), 6:2
Čtyřhra - finále:
Garciaová, Mladenovicová (3-Fr.) - Matteková-Sandsová, Šafářová (1-USA/ČR) 6:2, 7:5
Monte Carlo (antuka, dotace 4 094 505 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Simon (15-Fr.) - Troicki (Srb.) 6:3, 6:4, Chardy (Fr.) - Kuzněcov (Rus.) 7:6 (7:3), 7:5
Čtyřhra - 1. kolo:
Nestor, Štěpánek (Kan./ČR) - Gasquet, Tsonga (Fr.) 7:6 (7:4), 6:4

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články