Hlavní obsah

Nikdy žádnou nabídku nedmítnu bez rozmýšlení, říká Lendl. Zkusí ho Berdych podruhé oslovit?

Legendární tenista Ivan Lendl neztrácí nic ze své činorodosti. Je fit po výměně druhé kyčle, kterou podstoupil loni v říjnu, a bez omezení se vrátil ke svým koníčkům. Sleduje na dálku hokejové mistrovství světa a stal se ambasadorem prostějovského challengeru. Stále žije také tenisem a případnou nabídku na trénování od českých hráčů by jako každou jinou zvažoval.

Foto: Petr Horník, Právo

Ivan Lendl s Davis Cupem.

Článek

Možnost, že by se Lendl vrátil k trénování, se nabízí poté, co Brit Andy Murray ukončil spolupráci s Amélií Mauresmovou a Tomáš Berdych se rozešel s Danielem Vallverduem. Murrayho už Lendl úspěšně trénoval a Berdych s ním předloni v říjnu jednal.

V telefonickém rozhovoru z tiskové konference k turnaji UniCredit Czech Open Lendl řekl, že ho žádný český hráč nyní neoslovil. "Ne, zatím to se mnou nikdo nekonzultoval," uvedl. Doplnil, že případnou nabídkou by se zabýval. "Nikdy žádnou neodmítnu bez rozmýšlení, ale nerad spekuluju. Spekulace jsou většinou zbytečné," řekl osminásobný grandslamový vítěz.

Šestapadesátiletý Lendl od loňska spolupracuje s tenisovou asociací USA a má pomáhat s výchovou talentů ve věku kolem 15 let. Dá se čekat zájem o jeho služby od Murrayho, který pod Lendlovým vedením vyhrál dva grandslamové tituly včetně Wimbledonu a k tomu olympiádu. Nezastírá, že by se mu líbil jeho návrat do týmu.

Raketu si v Prostějově kdyžtak vypůjčí

Do Češka Lendl přijde kvůli challengeru v červnu. Těší se na golf, proto si přiveze hole, ale raketu nechá doma. "Tenis teď nemám v plánu si zahrát, ale kdyby se mi chtělo, nebo mě někdo ukecal, tak si nějakou raketu půjčím," řekl.

Vítěz 94 turnajů dvouhry na okruhu ATP podstoupil v říjnu endoprotézu kyčelního kloubu i na druhé noze. Osm týdnů se pak musel šetřit a trochu tím trpěl. "Po dvou třech týdnech jsem se cítil dobře, ale dalších pět šest jsem se musel opravdu držet a nemohl jsem toho moc dělat. Bylo to těžké, ale vydržel jsem to," řekl.

Aktuálně se cítí dobře. Vrátil se k jízdě na kole, kolečkových bruslích, k tenisu, golfu či k plavání. "Začínám mít opět sílu ve švihu a všechno je bez problémů, jako by se nic nestalo. Naopak se cítím mnohem lépe, protože po jakémkoliv úsilí můžu druhý den opakovat, což se předtím nedalo, musel jsem odpočívat," řekl Lendl.

Z Floridy sleduje počínání českých hokejistů na světovém šampionátu v Rusku. "Jsem rád, že vyhráli skupinu a strašně jim fandím, aby udělali medaili, nejlépe tu zlatou," uvedl příznivec trenéra Vladimíra Vůjtka, kterého jako malý kluk sledoval v dresu Vítkovic v době, kdy byl Vůjtek kapitánem. "Držím jim moc palce, už kvůli Vláďovi. Z dálky se to špatně posuzuje, ale z toho co sem tam zachytím, mi to přijde opravdu jako tým, že všichni hrají za všechny," řekl Lendl.

Reklama