Hlavní obsah

Murray vyřadil v San Jose Roddicka, McEnroe je ve finále čtyřhry

Osmnáctiletý britský tenista Andy Murray vyřadil v sobotním semifinále turnaje v San Jose nejvýše nasazeného Američana Andyho Roddicka ve dvou setech a znemožnil mu tak obhajobu titulu. Ve finále se v neděli utká s Australanem Lleytonem Hewittem. Do finále čtyřhry postoupili John McEnroe s Jonasem Björkmanem, kteří v super-tie breaku porazili Jaroslava Levinského a Roberta Lindstedta.

Článek

Murray označil vítězství nad světovou trojkou Roddickem za největší úspěch v kariéře. "Ke konci jsem byl dost nervózní, ale povedlo se mi to," řekl po utkání hráč, jemuž v žebříčku ATP patří 60. místo. Z elitní desítky ještě Murray nikoho nezdolal. "K Roddickovi ale mám pořád velký respekt. Už toho dosáhl tolik," dodal Brit, který bude usilovat o první turnajový triumf v kariéře.

Poražený soupeř jen konstatoval, že nedokázal míče umisťovat tam, kam chtěl. "Ani servisem jsem ho nedostal. Ať jsem dal sebevětší ránu, vrátil ji tak, že se z toho nedalo zaútočit," prohlásil zklamaně Roddick, který v San Jose zvítězil loni i předloni.

Sedmačtyřicetiletý McEnroe hraje turnaj ATP poprvé po 12 letech a jediný zápas ho dělí od sedmdesátého titulu ve čtyřhře. V sobotu držitele divoké karty nezastavili ani čtvrtí nasazení Levinský a Lindstedt, kteří v rozhodujícím dějství prohráli o dva míče 8:10. Ve finále turnaje, dotovaného částkou 335.000 dolarů, se dnes vítězové utkají s americkou dvojicí Paul Goldstein, Jim Thomas.

Dvouhra - semifinále:
Murray (Brit.) - Roddick (1-USA) 7:5, 7:5, Hewitt (3-Austr.) - Spadea (USA) 6:3, 6:4.
Čtyřhra - semifinále:
Björkman, J. McEnroe (Švéd./USA) - Levinský, Lindstedt (4- ČR/Švéd.) 6:3, 4:6, 10:8.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner