Hlavní obsah

Damm a Štěpánek obhájili v Marseille titul ve čtyřhře

MARSEILLE

Čeští tenisté Martin Damm a Radek Štěpánek obhájili na turnaji v Marseille titul ve čtyřhře. Čtvrtý nasazený pár porazil v nedělním finále stejně jako vloni turnajové jedničky Marka Knowlese z Baham a Kanaďana Daniela Nestora. I tentokrát byl jejich duel vyrovnaný. Český pár zvítězil až v supertie-breaku nahrazujícím od letoška ve čtyřhrách třetí set 10:3.

Foto: ČTK/Dan Krzywoň

Radek Radek Štěpánek na archivním snímku

Článek

Třiatřicetiletý Damm tak rozšířil svou bilanci deblových titulů na 32, na další úspěch čekal právě od loňského úspěchu v Marseille. Na letošním Australian Open ztroskotal s Indem Leanderem Paesem až ve finále. O šest let mladší Štěpánek vyhrál čtyřhru na podniku ATP podvanácté a rovněž poprvé po roce.

Třetí turnajový titul ve dvouhře a opět na domácí půdě v Marseille vybojoval Arnaud Clément. Osmadvacetiletý francouzský tenista uspěl hned při své letošní premiérové finálové účasti a šestého nasazeného Maria Ančiče z Chorvatska porazil hladce po setech 6:4 a 6:2.

Naposledy se Clément radoval z triumfu na turnaji ATP v roce 2003 v Metách. Tehdy rovněž po třech setech navázal na svůj premiérový úspěch z roku 2000 v Lyonu. Za dnešní vítězství Francouz získal prémii 71 400 eur.

Výsledky - finále:
Dvouhra: Clément (Fr.) - Ančič (6-Chorv.) 6:4, 6:2.
Čtyřhra: Damm, Štěpánek (4-ČR) - Knowles, Nestor (1-Bah./Kan.) 6:2, 6:7 (4:7), 10:3.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články