Hlavní obsah

Nechala Mauresmová Murrayho kvůli divnému chování? Nesmysl, tvrdí Brit

Druhý hráč světového žebříčku ATP Andy Murray už svedl na tenisovém Roland Garros dva pětisetové zápasy a vedle tvrdého boje o postup se musí novinářům zpovídat i o konci s trenérkou Amelií Mauresmovou. Ta vzájemnou spolupráci údajně ukončila kvůli Britově zvláštnímu chování na kurtu.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Brit Andy Murray se hecuje v duelu s Radkem Štěpánkem na French Open.

Článek

Murray potvrdil rozchod s trenérkou a někdejší dvojnásobnou grandslamovou šampiónkou na začátku května. Spolupráci ukončili po dvou letech, během kterých Murray získal sedm titulů (z toho i první dva na antuce).

Šestatřicetiletá rodačka ze Ženevy údajně řekla, že Brit je „složitá" povaha a na kurtu se chová „divně až nevyzpytatelně".

V Paříži se celá kauza pochopitelně probírá. Murray je známý svým výstředním vystupováním, což dokázal i na French Open ať už v zápase proti Radku Štěpánkovi, nebo proti francouzskému outsiderovi Mathiasovi Bourguemu. Hněvivé výkřiky, gesta a grimasy, nahlas si mluví pro sebe, nezřídka se s protesty obrací k rozhodčímu. Ostříleného českého hráče dokonce obviňoval z natahování a zdržování zápasu, jen aby si vynutil jeho přerušení.

Na kurtu Murray strávil dohromady přes sedm hodin a dvacet minut, i to zřejmě přispělo k bouřlivým emotivním výpadům devětadvacetiletého tenisty.

„Ale žádný problém s Amelií nemám, jsou to nesmysly," komentuje Murray svůj rozchod s francouzskou trenérkou.

„Mluvili jsme spolu ohledně mého chování, ale rozhodně to není důvod konce naší spolupráce. Na kurtu je to docela jednoduché, alespoň pro mě - buď se vám nedaří a jste frustrovaný, nebo vyhráváte a jste šťastný," cituje Eurosport britského tenistu, který to v Paříži zatím dotáhl nejdále do semifinále (2015, 2014 a 2011).

Reklama