Hlavní obsah

Nadal se kvůli zranění zápěstí z Paříže odhlásil z Wimbledonu

Londýn

Dvojnásobný wimbledonský vítěz Rafael Nadal se letošního ročníku londýnského grandslamu kvůli zraněnému zápěstí nezúčastní. Španělského tenistu trápí ruka od Roland Garros, z něhož musel odstoupit před utkáním třetího kola.

Foto: Michel Euler, ČTK/AP

Španěl Rafael Nadal na tiskové konferenci v Paříži, kde si přivodil zranění zápěstí.

Článek

"Po konzultaci s lékařem a výsledcích posledních vyšetření nebudu moci letos startovat ve Wimmbledonu," uvedl Nadal na svém facebooku. "Jak si asi dokážete představit, je to smutné rozhodnutí, ale zranění zápěstí, které jsem utrpěl na Roland Garros, potřebuje čas na vyléčení," dodal třicetiletý Mallorčan.

Nadalovi se v zápěstí zanítila šlacha, a pokud by pokračoval v hraní, hrozilo by její utržení. Jeho trenér a strýc Toni ve středu uvedl, že se jeho svěřenec vrátí, teprve až bude stoprocentně fit.

Wimbledon vynechal Nadal dosud pouze v roce 2009, kdy měl vážné problémy s koleny. Dvojnásobný šampión a trojnásobný poražený finalista nepřešel v All England Clubu od roku 2011 osmifinále.

Tsonga vynechá turnaj v Queen's Clubu

Francouz Jo-Wilfried Tsonga se několik dnů před pondělním startem odhlásil z turnaje v londýnském Queen's Clubu. Dvanáctého hráče světového žebříčku stále trápí zranění přitahovače, kvůli němuž musel vzdát utkání třetího kola Roland Garros.

"Jsem hodně zklamaný. Tohle je jeden z mých oblíbených turnajů, pojí se k němu příjemné vzpomínky. Dostal jsem se tu poprvé do první stovky žebříčku a hrál jsem tu finále," připomněl jednatřicetiletý Tsonga svůj prohraný souboj o titul s domácím Andym Murraym v roce 2011.

Turnaj v Londýně už dříve přišel o Španěla Rafaela Nadala, jenž musel kvůli zranění zápěstí nakonec vzdát i Wimbledon.

Reklama

Související témata: