Hlavní obsah

Lendl utekl na balkón, žádné objetí, prozradil Murray. Na ME chce vidět duel Anglie s Českem

Londýn

Hned po týdnu obnovené spolupráce s Ivanem Lendlem vybojoval titul. Britský tenista Andy Murray si triumfem na trávě v Queensu dodal před Wimbledonem potřebné sebevědomí. A cítí, že pod staronovým koučem se rozehrál na trávě do své nejlepší formy.

Foto: Tony O'brien, Reuters

Britský tenista Andy Murray zvedl trofej pro vítěze v Queensu popáté v kariéře.

Článek

Ihned po proměněném mečbolu v nedělním utkání proti Milosi Raonicovi se zvědavé zraky upínaly do Murrayho hráčské lóže, kde už však tou dobou sedačka Ivana Lendla osiřela.

„Ivan to už sledoval z balkónu, když jsem získal v neděli trofej, protože potřeboval ´komfortní odstup´. Jsem rád, že alespoň sledoval ceremoniál. Bylo to pro nás zakončení velmi úspěšného týdne," rozepsal se Murray ve svém blogu pro BBC.

I když zdůrazňoval, jak je pro něj vítězství v Queensu důležité, obzvlášť když ho vybojoval už popáté v kariéře, nijak nezastíral fakt, že pro hráče jeho formátu jsou absolutní prioritou grandslamy.

Výborně, dobrá práce

„Taky od Ivana nepřišlo žádné objetí. Jenom ´výborně, dobrá práce´ - pak jsme hned začali řešit přípravu na Wimbledon. Můj první zápas bude v úterý, takže mám osm dní na to, nachystat se na největší turnaj roku. Které dny a s kým budu trénovat, kdy bude odpočinek, všechno je naplánované, nic se nenechá náhodě," pokračovala světová dvojka.

Murray nicméně věří, že i v pečlivě naplánovaném programu se najde čas pro zábavu. Zpestření do jeho týmu by mohlo vnést fotbalové EURO 2016.

„Možná si najdu čas na fotbal, existuje totiž šance, že bude na EURO hrát Česká republika s Anglií. Ivan miluje sport, ať už je to golf, tenis nebo fotbal. Nedávno odjel domů sledovat zápas Čechů s Chorvatskem, a po remíze 2:2 z nepříznivého stavu 0:2 bylo o čem si povídat. Doufám, že budeme moc sledovat fotbal spolu a přijde nějaké rozptýlení v jinak pedantsky organizovaných dnech," doufal.

Sám se sice hlásí hrdě k rodnému Skotsku, které jako jediný ostrovní tým na fotbalovém ME chybí, ale trvale žije v Londýně a možná chová i jisté sympatie k anglickému týmu.

Do Wimbledonu tentokrát poprvé přijede v roli otce. Kvůli rodičovským povinnostem podle svých slov musel trochu změnit režim svého spánku, ale před klíčovým turnajem sezóny se cítí ve skvělé formě.

„Zápas mi hodně nakopl sebevědomí. Porazit někoho jako je Milos Raonic v této formě mi naznačuje, že předvádím svůj nejlepší tenis. Chce to jen zůstat konzistentní. Proti hráčům s nejlepším servisem na trávě vám může zápas utéct, aniž byste dělali něco špatně. To se mi stalo třeba loni ve Wimbledonu s Rogerem Federerem," připomněl loňskou semifinálovou porážku.

„Return je ale nejlepší část mojí hry. Samozřejmě nedokážu prolomit servis v každém zápase, v 99 procentech z nich mám brejkboly. Takže si prostě musím neustále říkat, že šance přijde," dodal.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík