Hlavní obsah

Alenka z říše divů vyrostla, přesto se Strýcová chvěje a řeší trable

Praha

„My klobouky nemáme v tašce?“ "Dostanete je až v Riu,“ zní odpověď „Tak jo,“ uklidnila se a usmála tenistka Barbora Strýcová, která nastoupí na olympiádě ve dvouhře. Sukně, triko, to jako klasický oděv, ve kterém ji fanoušci znají. V pátek na fasování olympijské kolekce přišla jiná, v civilu, navíc v brýlích. „Bude to moje poslední olympiáda, takže si ji budu snažit co nejvíce užít a něco tam uhrát,“ má plán třicetiletá česká reprezentantka, která si páteční večer užila i s fanoušky.

Barbora StrýcováVideo: Sport.cz

 
Článek

Zažila jste olympiádu před dvanácti lety, teď jedete podruhé, patrně půjde o úplně jiné pocity, ne?

No, bylo mně sedmnáct, teď to vnímám jinak. Hrozně se těším, byl a je to takový můj cíl se tam dostat, což se mi splnilo. Bude to moje poslední olympiáda, takže si ji budu snažit co nejvíce užít a něco tam uhrát.

Co si pamatujete z Atén 2004?

Spousty věcí. Jak jsem přelézala ploty, abych viděla Thorpa, jak vyhrává, byla jsem se na hodně sportech podívat, byly jsme tam s Ivetou Benešovou. Taky si ale pamatuju, že jsem měla celkem těžký losy, hrála jsem proti prvním nasazeným. Ale bylo mi sedmnáct, byla jsem tam jako Alenka v říši divů.

Budete nyní klidnější, máte už daleko více odehráno.

Samozřejmě mám více zkušeností, nevím, jestli budu klidnější, ale těším se, úplně se z toho chvěju. Olympiáda je jednou za čtyři roky, je to nejvíc ve sportu, co je.

Budete hrát dvouhru, nemrzí vás, že jen dvouhru?

Byla jsem rozmrzelá, mrzelo mě to dost, ale je to jak to je, myslím, že to rozhodli správně a férově podle žebříčku.

Kde vidíte největší favoritky vašich bojů?

To je zvláštní takhle o tom mluvit, jaké jsou favoritky, já chci taky uhrát co nejvíc (smích).

Já se ptám jaké, můžete říct sebe, já vás nevylučuji.

No, nevím, neměl jste na mysli mě. Ne, to je sranda. Největší je samozřejmě asi Serena Williamsová, výborně hrají Rusky, ale myslím, že Serena má velkou šanci vyhrát zlatou medaili.

Bude to v Riu jen o tenisu?

To vám teď nemůžu říct. Záleží, jak budu hrát. Bude tam šílené vedro, takže se budu snažit neplýtvat energií. Když bude volný den nebo vypadnu, tak se půjdu někam podívat.

I na jiné sporty?

Samozřejmě, to hrozně moc, chci podporovat naše české sportovce.

Cítíte, že máte formu?

Olympiáda je za tři týdny, snažím se pracovat, dělat správné věci, správná rozhodnutí. Nevím, jestli jsem načasovala formu na olympiádu, my ladíme formu každý týden, jsme v podstatě v práci od ledna do listopadu (smích).

Cestujete už dlouho, řešíte stále balení?

Cestuju už asi dvacet let, ale s tímhle mám pořád hrozný problém. Ten mám u tepláků, džín a triček. Nějak to zkombinovat, ale vždycky to pokaždé dám. Akorát, že teď jedu na sedm týdnů, což je nejdelší štreka, kdy budu z domu, takže jsem zvědavá, kolik kufrů si vezmu.

Reklama

Související témata: