Článek
„Každý si je dobře vědom, že tenisová centra se během posledních let transformovala. Je to o zkušenostech okolo jídla, i o tenisu na kurtech. Pro tento rok jsme zavedli sedmnáct nových lokalit s jídlem. Představí se tu talentovaní kuchaři, to vše pomáhá k lepšímu sportu a zábavě kdekoliv na světě," řekl pro oficiální web turnaje usopen.org provozní ředitel Danny Zausner.
US Open přiláká během turnaje více než 700 tisíc fanoušků, šéfkuchař Jim Abbey a jeho kulinářský tým, který čítá 250 lidí, připraví pokrmy pro pět restaurací, šedesát bufetů a sto apartmánů. Diváci mohou jíst pod širým nebem nebo také v malé vesnici, která se na jídlo specializuje. To vše během dvou týdnů, kdy se jeden z nejprestižnějších turnajů na světě koná.
„Tohle má být jeden z jedinečných zážitků v zemi. Množství speciálního jídla, úžasné značky, velcí talenti, velká námaha, to vše přináší úžasnou zkušenost," je nadšený místní restauratér Ed Brown.
Tuny jídla a statisíce melounových kuliček
Celkem se po dobu turnaje zkonzumuje 40 tisíc kilo hovězího masa, 7,5 tuny krabů, krevet a humrů. Téměř čtvrt miliónu hamburgerů a párků v rohlíku. Mimo to bude pro hosty připraveno na 400 tisíc jednohubek, 39 tisíc kilo drůbeže a 275 tisíc melounových kuliček, které se používají pro ozdobu koktejlu Honey Deuce. „Každý rok to je lepší a lepší," je spokojený kuchař David Burke, který provozuje restauraci na US Open od roku 2011.
Oslavy, to je také jídlo a pití. Jedné velké a historické se může na letošním turnaji dočkat Serena Willimasová. Pokud vyhraje, získá třiadvacátý grandslam a překoná Steffi Grafovou. Zároveň by Němku přeskočila v počtu týdnů v řadě, kdy byla na pozici světové jedničky, což je 186 týdnů.