Hlavní obsah

A. Radwaňská - Kvitová 6:1, 6:1Nachlazená Kvitová dostala výprask a trofej v New Havenu neobhájí. Štěpánek je králem kvalifikace

vap, jisSport.cz
Aktualizováno

Pouhých 77 minut strávila na kurtu prestižního turnaje Connecticut Open Petra Kvitová. Bronzová medailistka z Ria de Janeira v semifinále podlehla nasazené jedničce Polce Agnieszce Radwaňské dvakrát 1:6 a trofej v New Havenu neobhájí. V kvalifikaci na US Open se naopak dařilo českým mužům - zkušený reprezentant Radek Štěpánek i další Čech Jan Šátral si zajistili start v hlavní soutěži.

Foto: Brad Horrigan, ČTK/AP

Petra Kvitová končí v semifinále, Polská favoritka Agnieszka Radwaňská byla nad její síly.

Článek

Kvitová se těsně před startem US Open potýká s nachlazením. "Pořád mi není dobře. Nevím, kdy se to zlepší. V pondělí hraju na US Open a snad to tam bude lepší," uvedla po zápase česká hráčka, která usilovala v New Havenu o pátou finálovou účast za sebou.

Turnaj vyhrála i v roce 2012 a v případě čtvrtého triumfu by vyrovnala rekordmanky Connecticut Open Venus Williamsovou a Caroline Wozniackou. Světová čtyřka Radwaňská však semifinálový duel jasně ovládla.

"Ale odehrála jsem tu dobrý turnaj. Byla jsem v semifinále. Po té náročné sezóně, co mám dosud za sebou, je výborné, že hraju dobře. Byly to náročné tři týdny, s Riem, týdnem volna a pak tady. Jsem vážně spokojená s tím, jak jsem tu hrála," řekla Kvitová, která letos byla v semifinále už jen v dubnu ve Stuttgartu.

Radwaňská jí oplatila loňskou porážku ve čtvrtfinále turnaje. Českou tenistku zdolala potřetí za sebou a ve vzájemné bilanci snížila na 5:6. O druhý letošní titul si Polka zahraje s Ukrajinkou Jelinou Svitolinovou, která porazila Švédku Johannu Larssonovou 6:4, 6:2.

Štěpánek po Austrálii a Paříži zvládl kvalifikaci i na US Open

Znovu se procpal do pavouka grandslamového turnaje. Radek Štěpánek uspěl v kvalifikaci i při US Open stejně jako letos v Austrálii a Paříži. Do Wimbledonu se dostal na divokou kartu. Vedle sedmatřicetiletého matadora, který vyřadil Francouze Michona, v posledním kvalifikačním kole v New Yorku uspěl i šestadvacetiletý Jan Šátral. Ten poslal ze hry Nedovjesova z Kazachstánu a do hlavní soutěže grandslamového turnaje postoupil poprvé v kariéře.

Čeští muži při neúčasti Tomáše Berdycha, jenž musel turnaj vynechat kvůli zánětu slepého střeva, jsou v hlavní soutěži ve čtyřech. Rosol bude hrát s britským spolufavoritem Murraym, s nímž dosavadní dva zápasy prohrál, ale v duelu na dva vítězné sety pokaždé získal sadu. Soupeřem Jiřího Veselého bude 115. hráč světa Saket Myneni z Indie, který prošel kvalifikací. Radek Štěpánek si zahraje s třicátým nasazeným Gillesem Simonem a Jan Šátral se utká s s mladým Američanem Mackenziem McDonaldem.

Kvalifikace grandslamového US Open:
Muži - 3. kolo:
Šátral (ČR) - Nedovjesov (Kaz.) 6:3, 7:5
Štěpánek (9-ČR) - Michon (Fr.) 6:4, 6:3
New Haven (tvrdý povrch, dotace 761 000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
A. Radwaňská (1-Pol.) - Kvitová (6-ČR) 6:1, 6:1
Svitolinová (10-Ukr.) - Larssonová (Švéd.) 6:4, 6:2
Winston-Salem (tvrdý povrch, dotace 720 940 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Bautista (2-Šp.) - Troicki (9-Srb.) 7:5, 6:7 (2:7), 6:2
Carreňo (16-Šp.) - Millman (Austr.) 6:4, 7:6 (7:5)

Reklama