Hlavní obsah

Murrayho po Evropě pronásledovala pokojská. Osahávala ho ve spánku

Praha

Obzvlášť mezi českými tenisovými fanoušky není druhý hráč světa Andy Murray příliš oblíbený, ale jinde evidentně dokáže vzbudit i fanatický obdiv. Britský hráč přiznal, že jej po Evropě pronásledovala hotelová pokojská. Murray se podělil o bizarní zážitek na tiskové konferenci k exhibiční International Premier Tennis League, když dostal otázku na nejbláznivější kousek v kontaktu s fanoušky.

Foto: Robert Deutsch, Reuters

Britský tenista Andy Murray.

Článek

Šampión z Wimbledonu a US Open uvedl, že pokojská ho v jednom případě dokonce osahávala ve spánku v jeho apartmánu. Stejnou osobu poté spatřil i v jiných hotelích na dalších turnajích v Evropě.

„Jednou během turnaje jsem měl na dveřích pokoje cedulku ´nevyrušovat´. Ona přesto vstoupila dovnitř, sedla si na moji postel a někdy v 7 ráno začala mi hladit ruku, když jsem spal," cituje britského tenistu server ESPN.

Trochu extrém

„Pak se objevila i na dalších turnajích v Rotterdamu a Barceloně, kde jsem hrál. Nevím tedy jestli tohle je zrovna fanouškovská věc. Je to trochu extrém, ale opravdu se to stalo," dodal.

Terčem pro fanatické obdivovatele bývají ale spíše tenistky. S nepříjemným obtěžováním se opakovaně potýkala třeba světová dvojka Serena Williamsová, zastrašující sms dostávaly také Simona Halepová či Heather Watsonová. Australan Dubravko Rajcevic dostal v roce 2001 dvouletý trest odnětí svobody za pronásledování Martiny Hingisové.

Nejextrémnější případ se stal v roce 1993, kdy pomatený příznivec Steffi Grafové pobodal během zápasu na turnaji v Hamburku její rivalku Moniku Selešovou. Tehdejší jugoslávskou reprezentantku vyřadil na dva roky z tenisu. Tenistka vedle bodných zranění utrpěla těžký psychický šok, z něhož se prakticky už nikdy plně nezotavila.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články