Hlavní obsah

Češky narazí ve Fed Cupu na Mauresmovou a spol.

České tenistky budou hrát baráž o Světovou skupinu Fed Cupu ve Francii. Loňské finalistky soutěže v čele se světovou jedničkou Amélií Mauresmovou jim pro víkend 15. a 16. července přisoudil úterní los v sídle Mezinárodní tenisové federace v Londýně. I o místě konání zápasu rozhodlo losování.

Článek

"Nemyslím si, že to je nejhorší varianta - tou by bylo Rusko v Rusku, ale je to ta složitější. Beznadějné to ale není a šanci porazit je má každý, což ukázaly Italky," řekl kapitán Tomáš Petera.

Francouzky se probojovaly ve Fed Cupu až do finále loni i předloni a v obou případech prohrály s Ruskem. Po víkendovém čtvrtfinále ale i s Mauresmovou v sestavě klesly do baráže po prohře s Itálií.

Los Češkám příliš nepřál

České tenistky zdárně zvládly duel v Thajsku, ale los pro baráž jim nakloněný nebyl. V osudí mezi nasazeným kvartetem totiž byly i papírově slabší týmy Rakousko či Německo. Prvně jmenovaný odehraje baráž v Japonsku, Němky vyrazí v červenci rovněž východním směrem do Číny. Ruské obhájkyně trofeje se utkají s Chorvatskem.

"Musíme to brát, jak to je. Mohli jsme mít větší kliku, ale s tím se nedá nic dělat," řekl Petera. O nominaci tři měsíce před utkáním nechtěl spekulovat. "Je zbytečné se teď v sestavě vymezovat, postavím to na poslední chvíli podle formy a povrchu," konstatoval Petera. Podle něj se bude hrát na antuce.

Petera bude pravděpodobně vybírat tým z šestice Nicole Vaidišová, Lucie Šafářová, Klára Koukalová, Iveta Benešová, Květa Peschkeová a pro čtyřhru Barbora Strýcová. Francouzky mohou vedle Mauresmové povolal ještě Mary Pierceovou. "A měly by dvě hráčky ze světové šestky, k tomu mají skvělou čtyřhru," řekl Petera.

Francouzský tým sice proti Itálii nastoupil i s Mauresmovou, ale lednová vítězka Australian Open vyhrála jen jednu dvouhru nad Pennettaovou. Dvojkou byla v Nancy Nathalie Dechyová, 21. hráčka světového žebříčku, ta však dvakrát prohrála stejně jako ve čtyřhře Emilie Loitová s Virginií Razzanovou.

Los baráže
Francie - Česká republika, Japonsko - Rakousko, Čína - Německo, Chorvatsko - Rusko.

Reklama