Hlavní obsah

Kvitová nemůže na Hopmanův pohár! Jsem hrozně zklamaná, lituje

Zranění se nehojí tak rychle, jak předpokládala. Česká tenistka Petra Kvitová se nakonec nezúčastní na začátku roku Hopmanova poháru v australském Perthu. Dvojnásobnou wimbledonskou vítězku nahradí zkušená Lucie Hradecká, která bude na tradičním turnaji reprezentovat Českou republiku po boku Adama Pavláska.

Foto: Česká sportovní/Pavel Lebeda, Facebook

Petra Kvitová na Hopman Cupu startovat nebude.

Článek

Kvitová se stále zotavuje z únavové zlomeniny zánártní kůstky na pravé noze. Během soustředění ve španělském Lanazrote trénovala s ortézou. Stále věřila, že se stihne dát do 1. ledna, kdy turnaj začíná, do pořádku.

„Jsem hrozně zklamaná, že nemůžu hrát na Hopmanově poháru. Magnetická rezonance prokázala, že se zranění hojí. Bohužel ale ne tak rychle, jak bychom chtěli," posteskla si Kvitová na svém facebookovém účtu.

„Hopman Cup je fantastická událost, proto je mi velmi líto, že na ní nemůžu před skvělými fanoušky reprezentovat svoji zem," dodala tenistka z Fulneku. V Austrálii by měla hrát ještě 8. ledna v Sydney a od 16. ledna pak na Australian Open.

Svůj debut v Perthu tak zažije trojnásobná grandslamová šampiónka ve čtyřhře a dvojnásobná olympijská medailistka Lucie Hradecká, která mimochodem strávila posezónní dovolenou právě s Kvitovou.

Naposledy reprezentovali na Hopmanově poháru Českou republiku Lucie Šafářová s Adamem Pavláskem, jimž se nepodařilo postoupit do finále.

Reklama

Související témata: