Hlavní obsah

Štěpánek - López-Pérez 6:1, 6:4Veterán Štěpánek začal boj o stovku. Na Berdycha nenarazí, dostal Kypřana

Aktualizováno

Vstup do sezóny pro tenistu Radka Štěpánka zatím vypadá zdařile. I když v listopadu oslavil již 38. narozeniny, rázně teď vykročil za návratem do první stovky světového žebříčku. V Dauhá prošel dvoukolovou kvalifikací a rok 2017 zahájí účastí v hlavní soutěži turnaje s dotací 1,3 miliónu dolarů. Možná ho čeká bitva s krajanem Tomášem Berdychem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radek Štěpánek na archivním snímku.

Článek

V prvním kole kvalifikace měl český veterán namále, když s Italem Lorenzem Giustinim prohrával 5:7 a 1:4. Nakonec ale 213. hráče světového žebříčku udolal za téměř tři hodiny 5:7, 7:5 a 6:4. O poznání lehčí práci měl v dnešním souboji o postup do hlavní soutěže se Španělem Enriquem Lópezem-Pérezem (163. v pořadí ATP), kterého porazil 6:1, 6:4.

V prvním kole turnaje Štěpánek narazí na osmého nasazeného Marcose Baghdatise z Kypru. Mohl si zahrát také s krajanem Tomášem Berdychem, ale turnajová trojka dostala jiného soupeře z kvalifikace Itala Alessandra Giannessiho. Na český souboj může dojít v druhém kole, v němž by Berdych šel na vítěze zápasu mezi Jiřím Veselým a tureckým držitelem divoké karty Anilem Yukselem.

Štěpánek se loni v říjnu vrátil na skok do první stovky světového žebříčku, v níž předtím chyběl rok a půl i vinou zdravotních problémů a dlouhé pauzy. Po zranění zad však následně předčasně ukončil sezónu a z Top 100 zase vypadl. Rok 2016 zakončil na 107. místě pořadí ATP. Když mu vyjde další pokus o návrat, bude nejstarším hráčem v elitní stovce.

Reklama

Související témata: