Hlavní obsah

Berdych - Harrison 6:3, 7:6, 6:2Berdych narazí na Federera! Kristýna Plíšková po postupu vyzve světovou jedničku

Aktualizováno

Oba čeští zástupci ve středečních dvouhrách druhého kola Australian Open dokázali postoupit bez ztráty setu. Nasazená desítka Tomáš Berdych zdolal Američana Ryana Harrisona 6:3, 7:6 (8:6) a 6:2 a v příštím kole narazí na Rogera Federera. Kristýna Plíšková, sestra slavnější Karolíny, porazila Rumunku Irinu Beguovou 6:4, 7:6 (10:8). V boji o osmifinále vyzve světovou jedničku a obhájkyni titulu Angelique Kerberovou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Roger Federer, Stan Wawrinka i Tomáš Berdych postupují do třetího kola Australian Open.Video: sntv

 
Článek
Fotogalerie
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih vybraných zápasů 3. dne Australian Open

V úvodním kole odehrál Berdych kvůli skreči Itala Vanniho jen set, ve druhém už na něj čekala ale těžší práce. Američana Harrisona v jediném předchozím duelu porazil až po velké bitvě, tentokrát ale průběh duelu kontroloval.

V prvních dvou sadách si držel podání, přitom v té úvodní soupeře brejkl hned dvakrát. Ve druhém už ale 82. hráč světa kladl větší odpor. Odvrátil všech šest brejkbolů a v tie breaku měl dokonce setbol. Zkrácenou hru ale Berdych otočil a vyhrál ji 8:6. Český tenista ve třetí sadě sice vůbec poprvé ztratil servis za stavu 2:1, pak ale vyhrál čtyři gamy v řadě a zajistil si postup.

V boji o osmifinále ho čeká bývalá světová jednička Roger Federer, jenž je po dlouhé zdravotní pauze nasazený až jako číslo 17. Berdych prohrál pět posledních vzájmených zápasů včetně loňského čtvrtfinále v Melbourne. Naposledy Federera porazil před čtyřmi roky v Dauhá.

Kristýna Plíšková zvládla drama v tie breaku

Poprvé v kariéře se do třetího kola Australian Open podívá Kristýna Plíšková. S nepříjemnou Rumunkou sice oba předchozí duely prohrála, ale tentokrát měla proti 27. nasazené hráčce navrch.

První set rozhodla brejkem už za stavu 1:1. Druhý ale vyvrcholil ve vyrovnané bitvě v tie breaku, v němž podobně jako Berdych nezaváhala. První mečbol ještě neproměnila, pak musela odvracet dva setboly soupeřky, druhý mečbol už ale využila.

Ve čtyřhře postoupily do 2. kola turnajové dvojky a předloňské vítězky turnaje Lucie Šafářová s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou. Vypadl naopak Radek Štěpánek s Kanaďanem Vaskem Pospisilem, kteří nestačili na pár domácí Matthew Barton, Matthew Ebden 2:6 a 4:6.

Australian Open v Melbourne (tvrdý povrch, dotace 36,2 milionu dolarů):
Muži:
Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (10-ČR) - Harrison (USA) 6:3, 7:6 (8:6), 6:2
Čtyřhra - 1. kolo:
Barton, Ebden (Austr.) - Štěpánek, Pospisil (12-ČR/Kan.) 6:2, 6:4
Polmans, Whittington (Austr.) - Veselý, Lu Yen-Hsun (ČR/Tchaj-wan) 6:3, 6:2
Ženy:
Dvouhra - 2. kolo:
Kristýna Plíšková (ČR) - Beguová (27-Rum.) 6:4, 7:6 (10:8)
Čtyřhra - 1. kolo:
Šafářová, Matteková-Sandsová (2-ČR/USA) - Chia-Jung Chuang, Gibbsová (Tchaj-wan./USA) 6:1, 7:5
Koviničová, Siegemundová (Č. Hora/Něm.) - Voráčová, Schuursová (ČR/Niz.) 6:4, 7:5.
Ostatní výsledky na Australian Open zde

Reklama