Hlavní obsah

Navrátilová je v Praze, očekává fantastický zážitek

PRAHA

Tenisová legenda Martina Navrátilová je již v Praze. Bývalá světová jednička vyšla z letištní haly ruzyňského letiště v pátek krátce po poledni se svým sparingpartnerem a tenisovým nádobíčkem. Příští týden bude na Štvanici tahákem turnaje ECM Prague Open, na kterém bude hrát čtyřhru společně s Barborou Strýcovou.

Článek

V modrém sáčku a letních světlých kalhotách nebyla Navrátilová za vozíkem plným obrovských tašek a raket skoro vidět. Než doběhl její řidič pro vůz, poskytla ČTK krátký rozhovor a fotografa požádala o pěkný portrét. "Chci mít hezkou fotku. Máma mi říkala, že se v novinách netvářím dobře," řekla Navrátilová. "Ukažte, jak se do Prahy těšíte," žádal fotograf a Navrátilová na tváři vyloudila milý úsměv. Fotka se jí líbila.

"Nejvíc se těším na mámu, kterou uvidím odpoledne," řekla Navrátilová. Kvůli mamince byla v Praze i minulý měsíc, aby se o ni starala, protože se zhoršil její zdravotní stav. Ubytovaná by Navrátilová měla být v hotelu Hilton, protože to bude mít blízko na kurty. "Ale dneska budu mít od tenisu volno," uvedla Navrátilová.

Pořadatelé očekávali, že Navrátilová přijede do Prahy až v neděli, ale na turnaji ve Varšavě prohrály s Jihoafričankou Liezel Huberovou hned v prvním kole s reprezentantkami nastupující tenisové generace - Ruskou Marií Kirilenkovou a Srbkou Anou Ivanovičovou. Česká rodačka s americkým občanstvím proto využila získaný čas a dorazila dříve.

Očekává velké emoce

Navrátilovou čeká na Štvanici druhé soutěžní utkání v kariéře, ale první turnajové. Před dvaceti lety dovedla v soutěži družstev Fed Cupu tým USA k vítězství. "Teď to bude turnaj, takže to bude nový pocit a fantastický zážitek. Tak už se na to těším," řekla. Očekává prý velké emoce. "Tady ty pocity budou jiné než jinde na světě," dodala.

Od soboty se Navrátilová objeví v tréninku na kurtu. Se Strýcovou se pokusí sehrát, protože spolu nikdy nehrály. "Pár setů snad před prvním zápasem stihneme. Máme na to tři dny čas, tak snad to bude v pořádku," řekla Navrátilová. Podle předpokladu pořadatelů by měla ke svému zápasu prvního kola nastoupit v úterý v podvečer. V Praze by mohla získat svůj rekordní 175. titul ze čtyřhry. "Nejdříve musíme vyhrát první zápas, pak se budeme bavit o druhém kole," řekla k tomu.

Devítinásobná vítězka wimbledonské dvouhry nemá obavy z antukového povrchu. "Na antuku jsme zvyklá a vím, jak se to má na antuce hrát. V singlu by to bylo komplikovanější, ale debl se pořád může hrát stejně jako na jiném povrchu," řekla Navrátilová, kterou v Praze mimo jiné čeká i setkání a autogramiáda s olympijskou vítězkou v běhu na lyžích Kateřinou Neumannovou. "S šampiónkami z jakéhokoli sportu je radost se seznámit, takže se na to samozřejmě těším," uvedla Navrátilová.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík