Hlavní obsah

Cibulková-Makarovová 2:6,7:6,3:6Slovenka obrat nedokonala, Serena míří na Strýcovou

Melbourne
Aktualizováno

Fantastický návrat do zápasu se povedl slovenské tenistce Dominice Cibulkové,která prohrávala už 2:6 a 0:4. Druhý set stihla vítězka Tunraje mistryň ještě vyhrát, na obrat v zápase to však nestačilo a Rusce Makarovové nakonec podlehla. Dál jde s přehledem i Serena Williamsová.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih - tenisVideo: sntv

 
Článek

V mužském pavouku si vítězství pohlídali favorité. Belgičan Goffin otupil Chorvatovi Karlovičovi jeho největší zbraň a díky vynikajícímu returnu postoupil hladce ve třech setech. Čtyřsetový boj musela absolvovat turnajová osmička Rakušan Dominik Thiem, který poslal domů Benoita Paireho z Francie.

Španělské derby mezi Robertem Bautistou a Davidem Ferrerem se neslo v duchu dlouhých výměn. Po čtyřsetové bitvě se nakonec radoval mladší ze španělské dvojice. Osmadvacetiletý Bautista se tak stejně jako loni dostal do osmifinále. Před rokem prohrál v Melbourne v pěti setech s Tomášem Berdychem, o progres se pokusí letos, čeká na něj lepší z dvojice Raonič-Simon.

Hrdina novinových plátků snad ve všech koutech planety Denis Istomin ukázal, že pokoření Novaka Djokoviče nebyla tak úplně náhoda. Uzbek zvládl další pětisetovou řež a vyprovodil dalšího španělského hráče Pabla Careňa-Bustu.

Obrovskou bitvu se šťastným koncem poté nabídl duel Rafaela Nadala s německou vycházející hvězdou Alexandrem Zverevem. Ten v prvních třech setech skvěle podával a s Nadalem byl schopen držet krok i ve výměnách. Jeden set ho dělil od vítězství nad bývalou světovou jedničkou. Ve čtvrtém a hlavně pátém setu ale začal hrát Španěl hlouběji do kurtu, ujal se převahy ve výměnách a nakonec fyzicky zlomeného soka udolal.

Už patnáckrát se utkali Francouz Gael Monfils a Němec Philipp Kohlschreiber. Hrozivou bilanci 3:12 nevylepšil zkušený Němec ani v Melbourne. Do problémů dostal třicetiletého Monfilse pouze v druhém setu, který dotáhl do zkrácené hry. V té ale, stejně jako v celém utkání, tahal za kratší konec a s turnajem se po třísetové prohře rozloučil.

Kromě Sereny Williamsové, která si s přehledem poradila se svojí krajankou Gibbsovou, se do osmifinále dostala už i chorvatská veteránka Mirjana Lučičová-Baroniová, která po nepovedeném prvním setu, zvládla otočit duel s překvapením turnaje Řekyní Sakkariovou.

Papírovou outsiderkou byla v souboji s osmnáctou hráčkou světa Vesninovou neznámá Američanka Bradyová. Až 116. hráčká světa se po pomalejším úvodu dokázala vrátit zpět do první sady a ruskou soupeřku nakonec přemohla ve zkrácené hře. Druhý set byl už zcela v její režii a stala se tak jednoznačně nejpřekvapivější osmifinalistkou turnaje

V dalším šlágru se střetla bývalá světová jednička Caroline Wozniacká s Britkou Johannou Kontaovou.Zápas měl nakonec kratšího trvání, než se očekávalo. Britka potvrdila svoji skvělou formu z posledních měsíců a doslova smetla dánkou hráčku z kurtu. Za necelých 80 minut povolila Wozniacké jenom čtyři gamy a může se těšit na opakování loňského souboje s Ruskou Makarovovou.

Tenisový turnaj Australian Open v Melbourne (tvrdý povrch, dotace 50 milionů australských dolarů):
Muži:
Dvouhra - 3. kolo:
Thiem (8-Rak.) - Paire (Fr.) 6:1, 4:6, 6:4, 6:4
Goffin (11-Belg.) - Karlovič (20-Chorv.) 6:3, 6:2, 6:4
Bautista (13-Špa) - Ferrer (21-Špa) 7:5, 6:7(6:8), 7:6(7:3), 6:4
Istomin (Uzb) - Carreňo (30-Špa) 6:4, 4:6, 6:4, 4:6, 6:2
Nadal (9-Špa) - A.Zverev (24-Něm) 4:6, 6:3, 6:7 (5:7), 6:3, 6:2
Monfils (6-Fra) - Kohlschreiber (32-Něm.) 6:3, 7:6 (7:1), 6:4
Raonic (3.Kan) - Simon (25-Fra) 6:2, 7:6(7:5), 3:6, 6:3
Dimitrov (15-Bulh.) - Gasquet (18-Fr.) 6:3, 6:2, 6:4.
Ženy:
Dvouhra - 3. kolo:
S. Williamsová (2-USA) - Gibbsová (USA) 6:1, 6:3,
Makarovová (30-Rus.) - Cibulková (6-SR) 6:2, 6:7 (3:7), 6:3
Bradyová (USA) - Vesninová (14-Rus.) 7:6 (7:4), 6:2
Lučičová-Baroniová (Chorv.) - Sakkariová (Řec.) 3:6, 6:2, 6:3
Kontaová - Wozniacká 6:3,6:1
Gavrilovová (22-AUS.) - Bacsinská ( 12-Švý.) 6:3. 5:7, 6:4

Reklama