Hlavní obsah

Německý tenista Zverev překazil Gasquetovi v Montpellier útok na další titul

Montpellier
Aktualizováno

Tenisová senzace se nekoná. Francouzskému tenistovi Richardu Gasquetovi se nepovedlo vyhrát potřetí za sebou turnaj v Montpellier. Ve finále podlehl 6:7 a 3:6 devatenáctiletému Němci Alexanderu Zverevovi, který získal druhý titul v kariéře. Tenisový turnaj v Sofii vyhrál domácí Grigor Dimitrov a získal druhý titul v sezoně. Ve finále porazil 7:5, 6:4 Belgičana Davida Goffina.

Foto: Koji Sasahara, ČTK/AP

Francouzský tenista Richard Gasquet.

Článek

O jedenáct let starší Gasquet hrál finále v Montpellier popáté v řadě, Zverev mu ale útok na čtvrtý triumf ze zdejšího turnaje překazil. První set získal v tie-breaku 7:4, ve druhé sadě mu stačil k vítězství jeden brejk.

Zverev navázal na zářijové vítězství v Petrohradu. Ve světovém žebříčku se posune z 21. místa na 18. příčku a bude nejvýše v dosavadní kariéře.

V Montpellier může získat titul také v deblu, v němž ho čeká finále po boku staršího bratra Mischy. Předchozí dva společné finálové zápasy prohráli. Jejich soupeři budou Francouz Fabrice Martin a Kanaďan Daniel Nestor.

V Sofii vyhrál Dimitrov

Tenisový turnaj v Sofii vyhrál domácí Grigor Dimitrov a získal druhý titul v sezoně. V dnešním finále porazil pětadvacetiletý Bulhar 7:5, 6:4 Belgičana Davida Goffina a domácí turnaj ovládl hned při své první účasti.

Dimitrov, jehož od loňského léta trénuje bývalý kouč Tomáše Berdycha Dani Vallverdu, potvrdil v Sofii letošní výbornou formu. V sezoně vyhrál čtrnáct zápasů z patnácti, přičemž jedinou porážku utrpěl v pětisetové bitvě v semifinále Australian Open se Španělem Rafaelem Nadalem. V generálce na úvodní grandslam sezony vyhrál Dimitrov turnaj v Brisbane.

Goffina porazil Dimitrov i v třetím vzájemném utkání a navázal na dva týdny staré vítězství ze čtvrtfinále Australian Open. Po zisku šestého titulu na ATP Tour by se měl Dimitrov posunout na dvanácté místo světového žebříčku před Berdycha, Goffin zůstane jedenáctý.

Turnaj v Quitu vyhrál třetím rokem po sobě Víctor Estrella z Dominikánské republiky. Ve finále porazil 6:7, 7:5, 7:6 Itala Paola Lorenziho.

Tenisový turnaj mužů v Montpellier (tvrdý povrch, dotace 482 060 eur):
Dvouhra - finále:
A. Zverev (4-Něm.) - Gasquet (3-Fr.) 7:6 (7:4), 6:3.
Turnaj mužů v Sofii (tvrdý povrch, dotace 540 310 eur)
Dvouhra - finále:
Dimitrov (3-Bulh.) - Goffin (2-Belg.) 7:5, 6:4.
Čtyřhra - finále:
Troicki, Zimonjič (Srb.) - Jelgin, Kuzněcov (Rus.) 6:4, 6:4.
Turnaj mužů v Quitu (antuka, dotace 540 310 dolarů):
Dvouhra - finále:
Estrella (Dom. rep.) - Lorenzi (3-It.) 6:7 (2:7), 7:5, 7:6 (8:6).
Čtyřhra - finále:
Cerretani, Oswald (USA/Rak.) - Peralta, Zeballos (2-Chile/Arg.) 6:3, 2:1 skreč.

Reklama

Související témata: