Hlavní obsah

Federer se cítil jako po flámu! S Berdychem očekává těžkou bitvu

Před časem se spolu fotili, zapinkali si tenis na Vltavě a rozdávali úsměvy. Tenisté Roger Federer a Tomáš Berdych tehdy propagovali v Praze Laver Cup, nový exhibiční turnaj. O měsíc později už budou zase proti sobě stát na kurtu, tentokrát spolu svedou v Miami bitvu o postup do semifinále (od 21:00 SELČ, on-line na Sport.cz).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tenisté Roger Federer a Tomáš Berdych při setkání v Praze.

Článek

Federer je letos téměř k nezastavení. Na kurty se vrátil po půlroční pauze a od té doby tenistům kraluje. Vyhrál Australian Open, triumfoval v Indian Wells a nyní řádí i v Miami. Tady se už probojoval do čtvrtfinále. Nezastavil ho ani Španěl Roberto Bautista-Agut, který mu dlouho vzdoroval a nic nedal zadarmo. Švýcarský tenista ale přesto nakonec vyhrál poměrem 7:6, 7:6.

„Myslím, že Roberto odvedl na kurtu skvělou práci. Předvedl mnoho kvalitních úderů, útočil, a když jsem vytáhl svou nejlepší hru, dokázal se často ubránit,“ chválil svého soupeře pětatřicetiletý Federer na webu ATP. „Po takhle brutálním zápase se cítíte stejně, jako kdybyste se vrátil z noci, kterou jste trávil po klubech,“ líčil se smíchem osmnáctinásobný grandslamový vítěz.

Na Federera teď ve čtvrtfinále čeká Tomáš Berdych. Ti dva proti sobě nastoupili naposledy letos v lednu ve třetím kole Australian Open. Světová šestka tam tehdy českého hráče porazila poměrně snadno 6:2, 6:4 a 6:4. A tak je jasné, že jednatřicetiletý Berdych bude chtít soupeři porážku oplatit.

Mnohem těžší souboj očekává i Federer. „Samozřejmě, že bych si přál, aby to bylo stejné jako v Austrálii, ale tuším, že nebude. Myslím, že to bude těžké utkání. Tomáš mě už tady v Miami jednou porazil, a to dokonce odvracel mečbol. I on se nyní snaží dostat po několika nepovedených výsledcích zase nahoru, takže to pro něho bude velký zápas,“ uzavřel šestinásobný vítěz Turnaje mistrů.

Federer se s Berdychem dosud střetli třiadvacetkrát. Z toho sedmnáctkrát se radoval z výhry Švýcar.

Kdo postoupí do semifinále turnaje v Miami?
Tomáš Berdych
17,9 %
Roger Federer
82,1 %
Celkem hlasovalo 5077 čtenářů.

Reklama

Související témata: