Hlavní obsah

Federer se o startu na Roland Garros rozhodne v půlce května

Lenzerheide

Až v polovině května se švýcarský tenista Roger Federer rozhodne, zda bude startovat na grandslamovém Roland Garros. Bývalá světová jednička vynechává po skvělém úvodu sezony prakticky celou antukovou sezonu a nechce být v Paříži jen do počtu.

Foto: Arnd Wiegmann, Reuters

Roger Federer

Článek

"Momentálně to vypadá, že budu na French Open hrát, ale do 10. května se může stát spousta věcí," řekl Federer v rozhovoru pro německou agenturu DPA.

Vrchol antukové sezony a druhý grandslam roku začne v Paříži 28. května. "Hrát jen proto, abych hrál, to už dělat nebudu. Zázraky se nedějí," naznačil pětatřicetiletý Švýcar, že pokud nebude na Roland Garros adekvátně připraven, turnaj vynechá.

Federer po půlroční pauze způsobené zraněním kolena vlétl do letošní sezony jako v dobách své největší slávy. V lednu ovládl Australian Open a získal osmnáctý grandslamový titul, poté vyhrál i prestižní turnaje Masters v Indian Wells a Miami.

Bezprostředně po triumfu na Floridě před necelými dvěma týdny Švýcar uvedl, že si dá dlouhou pauzu a nezúčastní se tradičních antukových turnajů v Monte Carlu, Madridu či Římě. Naopak vychutnat si chce turnaje na trávě ve Stuttgartu, Halle a samozřejmě Wimbledon.

V něm bude Federer útočit na osmý titul, ale i kdyby ho získal, neplánuje poté ukončit kariéru. I když by to zřejmě bylo ideální vyvrcholení. "Mým cílem ale není, že musím přestat na nějaké super vrcholné úrovni. A není nutný ani kýčovitý konec," dodal aktuálně čtvrtý hráč světového žebříčku.

Reklama