Hlavní obsah

Nová jednička Plíšková si radost zkazit nenechá. Nemůžu přece za to, že je Serena těhotná

Praha
Aktualizováno

Odpočítávání už pomalu skončí a se startem nového týdne se Karolína Plíšková stane světovou jedničkou. Převratné oslavy ale v podání české hvězdy neprobíhaly. „Dala jsem si jen jednu sklenku šampaňského a v pátek jsem vyrazila se ségrou a kamarády. Ale nic velkého,“ ujišťovala nová vládkyně ženské tenisové planety.

Karolína Plíšková o nové pozici světové jedničky Video: ČTK

 
Článek
Fotogalerie

Bezprostředně po vyřazení v 2. kole Wimbledonu jste o možnosti stát se jedničkou nechtěla ani slyšet. Už se vám to rozleželo v hlavě?

Představovala jsem si to trochu jinak, než že mě to potká na dovolené, ale dostat se na první místo je velký úspěch. Vždycky jsem si dávala dva cíle: vyhrát grandslam a stát se jedničkou podařil se jeden, ten další se se doufám ještě splní.

Kdy jste si poprvé začali s trenérem Kotyzou připouštět, že byste mohla usednout na ženském trůnu?

Hodně blízko jsem byla v Paříži, chyběl mi jediný set proti Halepové, takže asi až tam. Výsledky byly ale velmi solidní za posledních 12 měsíců. Teď to zařídily holky trochu za mě.

Váš náskok není velký, bude to dřina odhánět dotírání konkurentek...

Simona Halepová i Kerberová ztrácejí jen pár bodů. Neznám jejich turnajový plán, můžou mě ale lehce přeskočit. Když už tam ale jsem, tak bych chtěla první taky chvíli zůstat.

Poznáte dosud nevídaný tlak, máte trošku obavy?

Uvidím, ještě jsem v takové situaci nebyla, o moc horší už to snad být nemůže, tolik věcí se snad nezmění. Na začátku srpna mě čeká Toronto, tak uvidíme, jaké to bude tam. Do té doby se budu kondičně připravovat v Monaku, pak střídavě v Prostějově a v Praze. No a za dva a půl týdne poletím do Kanady.

Loni jste získal hodně bodů díky triumfu v Cincinnati a finále US Open. Tady se letos pro vás bude lámat chleba. Cítíte to tak?

Byla bych ráda, kdybych vyhrála grandslam už tento rok... Obhajování ale je dost, to máte pravdu. Ale když tak máme příští rok zase čtyři grandslamy a šanci mám velkou.

Jsou s uvedením na post jedničky spojeny i nějaké oficiality? Musela jste nějak upravovat svůj program?

Zatím mi nebylo nic řečeno, pár rozhovorů proběhlo, možná bude něco až v Torontu. ale zatím nevím.

Jste připravená na všechen ten humbuk kolem? Umíte taky říct ne?

Jo, to umím dobře. Některé věci na turnajích ale budu mít povinné...

Na ostatních grandslamech už jste výsledkově prorazila, čím to je, že Wimbledon je pro vás tak zakletý?

Nedařilo se mi tam ani minulé roky. Letos jsem věřila, můj výkon ale nestačil na nepříjemnou soupeřku. Tráva by mi přitom mohla vyhovovat, plán se ale nepodařilo přizpůsobit, abych byla v nejlepší formě v Londýně.

Jak vnímáte hlasy, které tvrdí, že jste jedničkou hlavně díky tomu, že Serena Williamsová nehraje kvůli těhotenství?

Tím si nebudu kazit radost, takhle to je, za to já nemůžu, že je těhotná (usmívá se). Spousta věcí se sešla. Některé holky obhajovaly docela dost bodů... Dostala jsem se tam, nebudu řešit, co kdo řekne, neřekne.

Kolik gratulací se vám sešlo? A jaká vás třeba obzvlášť překvapila?

Nejvíc potěší od rodiny a týmu. Kamarádů. Ty přišly. Jsem ráda, že to lidi sledují a fandí mi, snažila jsem se odepsat na všechny.

Sama vždycky říkáte, že máte ještě hodně rezerv. Na čem teď v nové roli musíte nejvíc zamakat?

Fyzická stránka, pohyb na kurtu není pořád ideální. Jde to pomalu, ale zlepšuje se to. Chci být ještě trochu agresivnější, ale to taky bude trvat chviličku. Chce to čas.

Reklama

Související témata: