Hlavní obsah

Rebel hájí sebe i krajana: Neobchodujeme s drogami, jen se občas špatně rozhodneme

Canberra/Praha

Do podvědomí fanoušků se vryly spíš svými výroky a průšvihy než výsledky dosaženými na kurtech. Australští tenisté Bernard Tomic a Nick Kyrgios se řadí mezi největší bouřliváky na okruhu ATP. V rozhovoru pro australský deník Courier Mail dvaadvacetiletý Kyrgios jejich styl a způsob života obhajuje. „Nejsme špatní lidé, neobchodujeme s drogami. Jen na kurtu občas uděláme špatné rozhodnutí,“ hájí sebe i krajana.

Foto: Eric Bolte, Reuters

Nick Kyrgios během pauzy na turnaji v Montrealu.

Článek

Jejich pověst je už předchází. Kam vlezou, dá se očekávat nějaký průšvih či osobitý komentář. Například v červenci po prohraném prvním kole na letošním Wimbledonu Tomic prohlásil, že ho zápas nudil, později se chvástal, že už nemusí pracovat, protože ve 24 letech má vyděláno do konce života. Před dvěma lety byl dokonce zatčen za hlučný večírek, který pořádal ve svém apartmá na Floridě.

Podobná prohlášení má na svém kontě i Kyrgios, jenž kupříkladu po porážce na French Open řekl, že na antuce moc netrénuje, protože má pak špinavé auto. V říjnu loňského roku dostal rodák z Canberry dvouměsíční distanc za vypuštěný duel. Zároveň musel zaplatit i mastnou pokutu za konflikt s fanouškem, na kterého sprostě řval.

Kyrgios: Tomic se sebou zápasí

V rozhovoru pro Courier Mail přišel Kyrgios s vysvětlením. „My nejsme špatní lidé, neobchodujeme s drogami nebo něčím takovým. My jen na kurtu občas uděláme špatné rozhodnutí. Takto prostě hrajeme."

Zároveň se zastal i o dva roky staršího Tomica. „Zaslouží si dělat to, co ho udělá šťastným. A jestli to teď není tenis, v budoucnu klidně může. Momentálně se sebou zápasí, ani neví, co chce opravdu dělat. Já ho ale stejně respektuji."

Zatímco Tomic se po ostudném vypadnutí na Wimbledonu dosud na kurtu neobjevil, Kyrgios se od londýnského grandslamu zúčastnil dvou turnajů. Ve Washingtonu skrečoval hned svůj úvodní zápas, v Montrealu už dosáhl lepšího výsledku. Po dvou vítězstvích nestačil ve třetím kole až na pozdějšího vítěze Alexandera Zvereva.

Reklama

Související témata:
  Bejlek - Blinkovová dnes 20 : 00
20240424T20 : 00:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík