Hlavní obsah

Bylo to těsné. Nejsem teď nejšťastnější osoba, mrzí Kvitovou vyřazení

Znovu se dokázala vypnout ke skvělému výkonu, ale v rozhodujícím tie breaku na ostřílenou šampiónku Venus Williamsovou neměla, a tak se Petra Kvitová s letošním US Open rozloučila ve čtvrtfinále. Po utkání byla ale samý úsměv a i přes evidentní zklamání z těsné porážky na ní bylo znát, že výkony a výsledky v New Yorku příjemně překvapila sama sebe.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Petra Kvitová po vyřazení z US OpenVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

„Bylo to dobré, ale ne dost," odrážela komplimenty od amerických novinářů na předvedenou hru proti domácí šampiónce. Porážka ji samozřejmě hodně mrzela, postup do semifinále byl blízko.

„Co na to říct? Cítím se teď velmi unavená. Samozřejmě, když prohrajete, cítíte mnohem větší únavu než vítězka. Bylo to docela těsné, poslední gamy třetí sady byly o pár míčích. Věřila jsem, že mám v tie breaku šanci. Byl to dobrý tenis od nás obou, ale teď nejsem zrovna nejšťastnější osoba, tak to prostě je," popsala své bezprostřední pocity.

Nečekala, že dojde do čtvrtfinále

Zároveň připustila, že letošní US Open později docení jako úspěch. Ověřila si, že po těžkém poranění ruky může znovu pomýšlet na velké tituly.

„Nemyslela jsem si, že můžu dojít takhle daleko. V Birminghamu (kde turnaj vyhrála) to bylo skvělé, ale přišlo to příliš brzy. Dostalo mě to trochu pod tlak, a nebyla jsem na to připravená. O to víc jsem ráda, že jsem ukázala tady, že je možné zase hrát dobře. Asi až za pár dnů si řeknu: Dobrá práce. Teď ale ještě ne," má jasno.

Kvitovou už ani nepřekvapilo, že duel znovu dospěl do třísetové bitvy, v soubojích se straší ze sester Williamsových už je to tradice. „Nevím, proč to tak je. Když se zápas přehoupl do třetího setu, říkala jsem si: OK, je to tu zase," smála se.

Věří, že Venus získá titul

Tradiční byl i velký hluk na kurtu Arthura Ashe. Publikum, ač fandilo pochopitelně Williamsové, se ale i k české hráčce chovalo poměrně fér.

„Publikum jsem zase tak moc neslyšela. Byla jsem ponořená do sebe. Samozřejmě vím, že obzvlášť při těch důležitých míčích tam byl docela rachot. Ale vůbec jsem o tom nepřemýšlela. Je tady větší rámus než ve Wimbledonu, ale nemyslím si, že by to od fanoušků bylo nějak zlé," uznala.

Každopádně po utkání jí nezbývalo než před svojí přemožitelkou smeknout. Venus Williamsová je i dvacet let po debutu na US Open stále ve skvělé formě.

„Je to šampiónka, jak na kurtu, tak mimo něj. Už hrála letos na grandslamech dvě finále, tady je už v semifinále. V tomhle věku, to je úžasné. Neumím si představit, že bych já ještě v 37 takhle hrála," kroutila hlavou česká tenistka. Vůbec by se nedivila, kdyby Williamsová slavila v New Yorku titul: „Myslím, že může vyhrát i další dva zápasy. Vlastně v to doufám."

Na svěřenkyni Jiřího Vaňka teď čeká série turnajů v Asii, kde může ještě také zabojovat o účast na Turnaji mistryň. „V Asii mě čeká dlouhá série turnajů. Docela se mi tam daří, i když to není zrovna místo, které bych nějak zvlášť milovala. Těším se, až budu zase na kurtu, ale stejně jako doposud žádná očekávání od sebe nemám," dodala.

Reklama

Související témata: