Hlavní obsah

Co radí zkušený taťka Roger novopečené mamince Sereně?

Před pár dny se Sereně Williamsové a jejímu snoubenci Alexisi Ohanianovi narodila dcerka. Bývalá světová jednička slíbila, že se po porodu k tenisu vrátí. Co novopečené mamince radí zkušený taťka čtyř dětí, Roger Federer, aby to všechno v pohodě zvládla?

Foto: Kathy Willens, ČTK/AP

Roger Federer.

Článek

„Hlavně by si měla pořídit větší auto,“ poradil před časem šestatřicetiletý Švýcar Sereně Williamsové na webu USA Today. „Potřebujete do něj dát kočárek a spoustu dalších věcí, takže to bych rozhodně doporučil. My už jsme si pořídili dodávku, přeci jen máme čtyři děti, Serena zatím jedno,“ dodal s úsměvem devatenáctinásobný grandslamový vítěz.

Aby se pětatřicetiletá tenistka mohla vrátit ke své kariéře, je podle Federera důležité také rozdělení denních a nočních služeb, kdo bude miminko přebalovat a dělat další běžné věci. On to tak prý s manželkou Mirkou měl u obou dvojčat jasně rozdělené. „Hlavně spolu musí co nejvíce komunikovat, aby spolu byli při výchově na stejné vlně,“ dodal otec dvou holčiček a dvou chlapečků.

Federer ve středu vypadl na US Open ve čtvrtfinále, když nestačil na Argentince Juana Martina Del Potra. A tak se letošní vítěz Australian Open a Wimbledonu těší, že bude moci teď pár dní strávit s rodinou. „Jsem unavený, takže si pár dní odpočinu,“ řekl Federer po zápase na tiskové konferenci.

„Čeká mě Laver Cup, pak turnaj v Šanghaji, Basileji, Paříži a Londýně. To je můj plán a ten se nemění. Po Laver Cupu se chci co nejdříve přesunout do Šanghaje, abych se tam zaklimatizoval a co nejlépe připravil na turnaj. Ten bych chtěl vyhrát,“ přiznal tenista, který už má jistou účast na listopadovém prestižním Turnaji mistrů.

Reklama