Hlavní obsah

Zraněná švýcarská jednička Bacsinszká ukončila sezónu

Švýcarská tenistka Timea Bacsinszká kvůli přetrvávajícím problémům s rukou ukončila sezonu. Bývalá světová devítka naposledy hrála ve Wimbledonu, ale další turnaje už neplánuje a podrobí se drobné operaci. Příští sezónu chce stihnout od začátku, na počátku února by pak měla být jedničkou Švýcarek pro fedcupový zápas na půdě českých tenistek.

Foto: Robert Deutsch, Reuters

Ilustrační snímek

Článek

Osmadvacetiletá Bacsinszká pauzírovala kvůli bolestem v pravém zápěstí už na jaře několik týdnů. Pak se dostala do semifinále French Open, ale ve třetím kole Wimbledonu si zápěstí opět poranila a od té doby se věnuje léčbě.

"Ta, kterou jsem podstoupila za poslední měsíce, ale nebyla dostačující, abych se bolesti zbavila. Proto jsem se po diskuzích s odborníky a svým týmem rozhodla sezonu ukončit. Brzy mě čeká drobný chirurgický zákrok, a pokud vše půjde podle plánu, vrátím se hned na začátku roku," napsala na facebook tenistka, jíž nyní patří v žebříčku 34. místo.

Předčasně ukončit tenisový rok musela už před dvěma lety. Do budoucna ale vítězka čtyř turnajů ve dvouhře a stejného počtu ve čtyřhře hledí s optimismem. "Čas bez tenisu je pro mě příležitostí začít dříve s fyzickou přípravou, abych se vrátila ještě silnější," dodala.

Reklama