Hlavní obsah

Po Laver Cupu by Praha mohla hostit i další tenisovou megaakci

Praha

Po největších hvězdách mužského tenisu na Laver Cupu, v čele s Rafaelem Nadalem a Rogerem Federerem, by se v Praze mohly přestavit i hvězdy ženského tenisu. Probíhají jednání o tom, že by O2 arena hostila také Turnaj mistryň. Potvrdil to sportovní manažer a majitel společnosti Česká sportovní Miroslav Černošek. „Jednáme už od května. Byla by to i otázka vládní podpory, podpory Prahy, protože je to finančně nesmírně náročná akce,“ říká. Jaké jsou požadavky WTA, to prozradil v našem videu.

V Praze by mohl být Turnaj mistryňVideo: Sport.cz

 
Článek

S jídlem roste chuť. Po úspěchu Laver Cupu, který v Praze spolupořádala Česká sportovní, by její majitel Miroslav Černošek rád v O2 Areně viděl i tenisový Turnaj mistryň.

V zákulisí se o tom hovoří pár měsíců a 69letý sportovní boss tuto informaci potvrzuje: „ Jde také o bezpečnostní hlediska, o otázku divácké kulisy. Tenistky navíc nechtějí neustále cestovat do Asie," řekl Černošek.

Ženské Masters se příští rok koná v Singapuru naposledy a WTA hledá nového partnera na dobu pěti let. Finanční náročnost akce je ale značná. „Byla by to rána. Zatím nejsem oprávněn to specifikovat," tvrdí promotér.

Černošek už do Česka dostal tenisové hvězdy i zápasy NHL. „S ohledem na můj věk a události, které máme za sebou, bychom si chtěli zkusit i tu největší."

Šéf O2 Areny Robert Schaffer na závěr Laver Cupu potvrdil, že hala by byla připravena. Ostatně v minulosti se tu konala finále Davis Cupu i Fed Cupu. V roce 2012 dokonce během jediného měsíce.

„Určitě bych za Masters v Praze lobbovala," tvrdila nejlepší česká tenistka Karolína Plíšková. Domácím fanouškům by se ale měla ukázat mnohem dřív. Právě v O2 Areně se bude v únoru konat první kolo Fed Cupu proti Švýcarsku.

Reklama

Související témata: