Hlavní obsah

Skvělé gesto! Tenisová kráska přispěje soupeřce na obnovu zpustošeného ostrova

Pro dobrou věc se rozhodla Maria Šarapovová. Pětinásobná grandslamová vítězka totiž slíbila pomoc Monice Puigové, portorické tenistce. Olympijská vítězka z Ria založila sbírku pro svou rodnou zemi, kterou před dvěma týdny zpustošil hurikán Maria. „Sledovala jsem, jak se Monica snaží pomáhat, a tak jsem se rozhodla také přispět svým dílem,“ uvedla Šarapovová.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ruská tenistka Maria Šarapovová.

Článek

Hurikán Maria se před dvěma týdny přehnal mimo jiné i přes Portoriko. Karibský ostrov hodně zpustošil, a tak se jeho slavná rodačka, tenistka Monica Puigová rozhodla založit sbírku na pomoc obětem. Chtěla vybrat alespoň pětadvacet tisíc dolarů. Olympijské vítězce z roku 2016 se však za necelé dva týdny povedlo sehnat přes sto tisíc dolarů.

„Moc bych si přála, aby se Portoriko z hurikánu dokázalo vzpamatovat. Je pro mě hodně emotivní, když vidím, kolik lidí se nám snaží pomoci,“ uvedla na webu WTA Puigová. Nyní má další důvod k radosti. K tisícům dárcům se totiž připojila i tenisová hvězda, Maria Šarapovová.

Pětinásobná grandslamová vítězka se rozhodla, že veškeré zisky, od začátku října do konce roku, z prodeje bonbónů její značky Sugarpova věnuje na tuto sbírku. „Před necelým rokem jsem krásný ostrov Portoriko navštívila při exhibičním utkání s Monicou,“ napsala na sociální sítě Šarapovová.

„Zamilovala jsem se nejen do ostrova, ale i lidí a kultury. Je zničující vidět, jak ostrov a lidé nyní trpí. Sledovala jsem, jak se Monica snaží pomáhat, a tak jsem se rozhodla také přispět svým dílem,“ vysvětlovala dál. „Co Monica pro svou zemi dělá, je neuvěřitelné. Chci ji v jejím úsilí podporovat. Všechny příjmy ze Sugarpova nyní půjdou do jejího fondu,“ uzavřela třicetiletá Maria Šarapovová.

Zapojil se i Kyrgios

Také Australan Nick Kyrgios se zapojil do iniciativy kolegyně a za každé eso, které do konce sezony zahraje, přispěje do fondu na obnovu Portorika. Na turnaji v Pekingu se navíc rozhodl slíbenou částku zvýšit z původních deseti na 50 dolarů za jedno nechytatelné podání.

Devatenáctý hráč světového žebříčku oznámil znásobení svých příspěvků po dnešním vítězství 3:6, 6:2, 6:2 nad Mischou Zverevem. V duelu nastřílel německému soupeři jedenáct es a postoupil do čtvrtfinále.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner