Hlavní obsah

Berdych má s Nadalem lepší bilanci než Federer

TORONTO

Tomáš Berdych je rád, že se na turnaji v Torontu nebude hrát tradiční finále nejlepších dvou tenistů světa Rogera Federera a Rafaela Nadala. Sám se o to na podniku série Masters postaral tím, že ve třetím kole vyřadil španělského tenistu.

Článek

Český hráč Nadala porazil podruhé za sebou a ve vzájemných zápasech s ním má pozitivní bilanci 2:1. Tím se nemůže v současnosti pyšnit ani Federer, který především kvůli neúspěchům na antuce s Nadalem ve vzájemných zápasech prohrává 2:6.

Berdych si nemyslí, že by zkazil radost tenisovým fanouškům, kteří se už v Torontu pomalu začínali těšit na finále gigantů. "Nevím, jestli bych jako divák chtěl vidět každý týden finále Nadal - Federer. Myslím, že je dobré, když jsou taky nějaká jiná finále," řekl novinářům. "Doufám, že mohu vyhrát ještě pár dalších zápasů a možná budu s Rogerem ve finále," poznamenal.

Český tenista už v zápasech s nejlepšími hráči současnosti uspěl několikrát, například Federerovi na hrách v Aténách zmařil sen o olympijském triumfu. Klíčem k úspěchu podle něj je, že k těmto utkáním přistupuje jako k jakýmkoliv jiným. "Myslím, že když jdou na kurt Nadal nebo Federer, spousta jejich soupeřů si myslí, že už prohrávají o set, protože se jich bojí. Myslí si, že proti nim stojí bohové nebo něco takového," popsal hlavní problém ostatních tenistů.

Nadalovi nepomohla pauza

V září jednadvacetiletý Berdych je navíc vrstevníkem o necelý rok mladšího Nadala. "Znám ho dobře a hráli jsme spolu v juniorech, takže nemám žádný důvod, abych se ho bál. Prostě se jenom soustředím na svůj výkon a hraju co nejlépe," dodal aktuálně čtrnáctý hráč světového žebříčku.

Nadal v Torontu prošel prvními dvěma koly bez ztráty setu, ale na Berdycha nestačil. Poprvé od března tak letos nepostoupil do finále turnaje kvůli jiným než zdravotním důvodům.

Jeho výkon prý ovlivnila i dlouhá pauza, protože od prohraného wimbledonského finále nestartoval na žádném turnaji. "To je riziko, když si dopřejete dlouhý odpočinek. Ale i kdybych hrál v Bastadu nebo ve Stuttgartu, mohl bych sem přijet a prohrát s Berdychem. Nemůžu hrát každý týden ve finále. Prohrál jsem ve třetím kole s velmi dobrým tenistou," řekl po utkání druhý hráč světa.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík