Hlavní obsah

Roddick vyhrál v přípravě na US Open turnaj v Cincinnati

CINCINATTI/MONTREAL

Týden před startem posledního grandslamu sezóny US Open potvrdil formu americký favorit Andy Roddick vítězstvím na turnaji Masters v Cincinnati. V dnešním finále dvou bývalých světových jedniček porazil Španěla Juana Carlose Ferrera 6:3, 6:4 a radoval se z prvního titulu v letošním roce.

Článek

Roddick od začátku Ferrera drtil a s pomocí sedmnácti es ukončil finálový zápas už po 70 minutách. Španělského soupeře porazil i před třemi lety na cestě za titulem na US Open. Trofejí za prvenství na okruhu ATP má Roddick po dnešku celkem jednadvacet.

O titul z tenisového turnaje v Montrealu se utkají Švýcarka Martina Hingisová a Ana Ivanovičová ze Srbska. Třináctá nasazená Ivanovičová v neděli porazila v druhém semifinále turnajovou devítku Dinaru Safinovou z Ruska 6:1, 6:4.

Jejich zápas začal už v sobotu, jenže kvůli dešti byl ve druhém setu za stavu 4:3 pro Safinovou přerušen. V nedělní dohrávce vyhrála Ivanovičová tři gamy za sebou a postoupila.

Safinovou přesto mohou v Montrealu čekat ještě dva zápasy, protože se probojovala i do semifinále čtyřhry. Pokud by se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou postoupily do finále, hrály by o titul proti Martině Navrátilové a Nadě Petrovové.

Další časový plán turnaje zatím pořadatelé neupřesnili.

Cincinnati
Dvouhra - finále:
Roddick (9-USA) - Ferrero (Šp.) 6:3, 6:4.
Čtyřhra - finále:
Björkman, Mirnyj (2-Švéd./Běl.) - B. Bryan, M. Bryan (1-USA) 3:6, 6:3, 10:7.
Montreal
Dvouhra - semifinále:
Ivanovičová (13-Srb.) - Safinová (9-Rus.) 6:1, 6:4.

Reklama

Související témata: