Hlavní obsah

Ty volééé...vítal Djokovič kouče Štěpánka. Do týmu chtěl Čecha sám Agassi

Sotva stačil obrečet konec vlastní kariéry, už se pouští do dalšího tenisového dobrodružství. A to mimořádně exkluzivního, protože jeho nové působiště je opravdu jen pro vyvolené. Bývalý český tenista Radek Štěpánek je od čtvrtečního večera oficiálně trenérem nedávné světové jedničky Novaka Djokoviče, kterého má dovést zpět na tenisový trůn. Z nově načaté spolupráce dvou kamarádů jsou evidentně oba nadšeni.

Foto: Profimedia.cz

Novak Djokovič (vlevo) a Radek Štěpánek. Český veterán je novou posilou trenérského týmu srbského tenisty.

Článek

„Tohle je nový muž pro můj tým. Už teď jsme natěšení na novou sezónu," hlásil Djokovič na sociálních sítích. Spolupráce začíná v Monaku, kde Srb sídlí. Ve středomořském ministátu také oba v přímém přenosu na Instagramu sehráli vtipnou scénku.

Štěpánek se ptal dvanáctinásobného grandslamového šampióna, jaké jsou jeho plány na příští rok.

„Jsi můj rival, nemůžu ti sdělovat svoje tajemství," odmítal Djokovič. Na to mu Štěpánek sdělil, že už není rivalem, protože nedávno ukončil kariéru. „Teď ale zrovna hledám trenéra. Nechtěl bys ho dělat ty?" nabídl Čechovi angažmá.

Štěpánek souhlasil s tím, že můžou začít hned druhý den a že už na svého příštího svěřence čeká. Djokovič se zvedl, otevřel dveře do kanceláře, v níž už seděl český daviscupový hrdina. „Ty voleee," přivítal ho vřelým českým vulgarismem donedávna takřka neporazitelný hráč.

Štěpánek doplní trenérský tým, v němž šéfuje legendární Andre Agassi. Zatímco hvězdný Američan během hráčské kariéry proslul agresivní hrou od základní čáry, kterou praktikuje i sám Djokovič, Štěpánek zase platil za jednoho z posledních mohykánů stylu servis-volej.

Rodák z Karviné má v týmu jasnou roli. „Já s Novakem budu každodenně. Andre za námi přiletí na grandslamové turnaje. Hned při prvním telefonátu jsem poznal, že jsme na jedné vlně. Rozumíme si. To pro mě byla nejdůležitější věc. Víme, co chceme dělat a čeho chceme dosáhnout," vysvětloval dvojnásobný grandslamový vítěz ve čtyřhře.

„Právě na radu Andrého jsem oslovil Radka, jsem si jistý, že budou oba spolupracovat velmi dobře. Nová sezóna za chvíli začne a nás čeká dlouhá cesta, abychom se dostali na místa, která jsem opustil," vysvětloval aktuálně 12. hráč světa, jenž od wimbledonské skreče proti Tomáši Berdychovi na okruhu ATP ze zdravotních důvodů nehraje.

Je dobře známé, že Djokoviče už dříve pojil se Štěpánekm přátelský vztah, a tak zvěsti o chystané spolupráci nebyly zase tak překvapivé.

„Radek je jedním z mých nejbližších kamarádů na okruhu a vždy na mě dělaly dojem jeho zaujetí a vášeň pro hru. Má spoustu zkušeností, na nejvyšší úrovni hrál mnoho let. Jsem nadšený, že teď můžeme spojit síly. Už se nemůžu dočkat, až začnu hrát zápasy s novým týmem za zády," dodal 30letý Srb.

Reklama

Související témata: