Hlavní obsah

Nizozemci připravili pro české tenisty pomalejší povrch

LEIDEN/PRAHA

Obavy českých tenistů z příliš rychlého povrchu pro baráž Davisova poháru v Nizozemsku se nenaplnily. Nehrající kapitán Jaroslav Navrátil si v telefonickém rozhovoru pro ČTK pochvaloval, že organizátoři nezašli do extrému. V Leidenu se bude hrát v hale na koberci Greenset položeném na parketách.

Článek

"Povrch je ucházející, je pomalejší, než jsme čekali. Navíc se hraje s míči Dunlop, které jsou také docela pomalé a dost rychle se ohrávají," řekl Navrátil. Organizátoři v sobotu v noci dokončovali kurt, ale na nedělní odpolední trénink českých tenistů už bylo všechno připraveno. "Teď tady ještě dodělávají tribuny, takže je trochu hluk, ale je to pěkná hala. Není nijak zvlášť velká, vejde se do ní čtyři až čtyři a půl tisíce diváků," uvedl kouč Tomáše Berdycha.

V rodišti slavného malíře Rembrandta se českému týmu líbí. "Bydlíme v hezkém hotelu a jsou tady ideální podmínky. Je to malé městečko, takže to není nikam daleko," prohlásil Navrátil.

O sestavě se rozhodne ve středu večer

Příprava jde zatím bez nejmenších problémů, čtveřice českých tenistů trénuje zhruba pět hodin denně. Tomáš Berdych, Jiří Novák, Martin Damm ani Jan Henych si na povrch nijak nestěžují a netrápí je ani žádné zdravotní problémy.

Po prvních trénincích už se začíná rýsovat definitivní podoba sestavy. Otazník se vznáší nad druhým hráčem do dvouhry a partnerem vítěze US Open Damma do čtyřhry. "Už v tom mám trošičku jasno, ale ještě chci počkat na dnešní a zítřejší tréninky. Definitivně se rozhodnu ve středu večer," řekl Navrátil.

V Leidenu sleduje i přípravy nizozemských tenistů. Lídry týmu Raemona Sluitera a Petera Wesselse viděl už na nedávném grandslamu v New Yorku a od té doby se nic nezměnilo. "Hrají pořád stejně, zatím mě nijak nepřekvapili," komentoval jejich výkony Navrátil. Už dříve řekl, že Wessels se po pauze zaviněné zraněním stále nedostal do optimální formy. Zápas se bude losovat ve čtvrtek v poledne na leidenské radnici. O účastníkovi Světové skupiny pro příští rok se rozhodne od pátku do neděle.

Reklama

Související témata: