Hlavní obsah

Štěpánek asi přijde po potížích s páteří o závěr sezóny

ČELADNÁ

Tenista Radek Štěpánek stále není fit po nedávných problémech s krční páteří a do konce roku se zřejmě už nestihne na kurty vrátit. Desátý hráč světového žebříčku, jenž přišel kvůli vyhřezlé ploténce o US Open i baráž Davisova poháru v Nizozemsku, se momentálně léčí v Beskydech a od konce týdne bude pokračovat v rehabilitaci v pražské nemocnici Motol.

Článek

Štěpánek si zablokoval páteř na začátku srpna. "Kvůli vyhřezlé ploténce mi znecitlivěla pravá ruka. Pomalu se mi vrací cit do ruky, ale síla tam není vůbec žádná," popsal ve středu rodák z Karviné své problémy. "Letos se s největší pravděpodobností na turnajích neobjevím. Ruka ještě není vůbec stoprocentní a potřeboval bych tak dva, tři týdny, abych se dostal zpátky do tenisové formy," uvedl v tiskové zprávě beskydského centra.

V červenci patřilo Štěpánkovi osmé místo v žebříčku ATP a měl šanci probojovat se na listopadový Turnaj mistrů v Šanghaji. V únoru získal v Rotterdamu svůj první titul, pak došel do finále v Hamburku, ale od čtvrtfinále Wimbledonu pauzíruje. "Zranění přišlo v době, kdy jsem hrál svůj nejlepší tenis. Na té samé úrovni se chci vrátit zpátky. Jak byla sezóna rozjetá, tak jsem přesvědčený, že bych se do Masters dostal. Zvlášť, když mne čekal závěr sezony na mém nejlepším povrchu - v hale," litoval.

S návratem ale nebude pospíchat, počká si, až bude stoprocentně připravený. "Nechci nic uspěchat kvůli jednomu, dvěma turnajům," ujistil sedmadvacetiletý tenista. V Čeladné dochází nejen na masáže, vodoléčbu a do Polaria, kde se lidé léčí extrémním mrazem minus 120 stupňů, ale s trenérem Tomášem Krupou jezdí také na kole, běhá a zahrál si i tenis.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články