Hlavní obsah

Hvězda se po výbuchu na French Open ostře pustila do novinářů

Paříž/Praha

Nečekaně rychlý konec na French Open britská tenistka Johanna Kontaová neunesla. Do utkání prvního kola French Open proti kazašské tenistce Julii Putincevové šla jako jasná favoritka, chtěla prolomit prokletí a poprvé v kariéře postoupit na Roland Garros do druhého kola. Jenže se jí to nepovedlo. Bývalá čtvrtá hráčka světa vyhořela po prohře 4:6, 3:6 a mohla v Paříži balit. Svou frustraci si pak sedmadvacetiletá tenistka vybila i na novinářích.

Foto: Max Rossi, Reuters

Britská tenistka Johanna Kontaová na French Open rychle dohrála a pustila se do války s novináři.

Článek

Většinou volí diplomatická slova, s médii se snaží maximálně vycházet. Jenže další porážka v prvním kole French Open s britskou jedničkou zacvičila víc, než by měla. Novináře z Ostrovů bezprostředně po utkání obvinila z toho, že její hru na antuce podrobují neadekvátní kritice, což se projevilo i na jejím výkonu proti 93. hráčce světa Putincevové.

"Pochybuju, že někomu může pomoct, když neustále opakujete, jak se mu nedaří. To se stává pořád. Bylo to i v Římě. To vážně není ideální příprava na French Open, fakt mi vůbec nepomáháte," pálila ostrými do britských žurnalistů nešťastná tenistka.

"Pořád píšete, jak hraju na antuce a na French Open na h***o. Pak už to dojde tak daleko, že vám to začnou připomínat i další lidé. Jak si myslíte, že se asi mám cítit? A víte co? Chci vám dokázat, že píšete s****y. Je to tak ubíjející," pokračovala v tvrdé kritice britských novinářů Kontaová.

Kontaová v letošním roce marně hledá formu z minulé sezóny. Jejím maximem je čtvrtfinále z Brisbane a vyrovnaná bilance 11:11 je na dvojnásobnou wimbledonskou semifinalistku také hodně málo.

V prvním kole French Open se z favoritek pakovala i úřadující šampiónka Jelena Ostapenková či starší ze sester Williamsových Venus.

Reklama

Související témata: