Hlavní obsah

Vlasatý Argentinec naložil babičku a stovky kilometrů jel pro nečekanou odměnu do Paříže

Paříž

Více než tisícikilometrovou cestu z Barcelony do Paříže podnikl v neděli argentinský tenista Marco Trungelliti a na konci jeho dobrodružství ho čekala štědrá odměna. Hráč z konce druhé stovky světového žebříčku narychlo nahradil v hlavní soutěži Roland Garros zraněného Australana Nicka Kyrgiose a po dnešním vítězství v prvním kole nad jeho krajanem Bernardem Tomicem má jistý šek na 79 000 eur (dva milióny korun).

Foto: Alessandra Tarantino, ČTK/AP

Argentinec Marco Trungelliti po výhře nad Australanem Bernardem Tomicem.

Článek
Fotogalerie

Trungelliti vypadl v pátek na pařížské antuce v třetím kole kvalifikace a vrátil se do Barcelony, kde žije. Čekali tam na něj bratr s matkou a babičkou, kteří ho přijeli z Argentiny na pár dní navštívit a pokochat se krásami katalánské metropole. O několik desítek hodin později už ale byli všichni čtyři včetně osmaosmdesátileté babičky na cestě do města nad Seinou.

"Babička byla zrovna ve sprše, když jsem se to dozvěděl. Tak jsem jí řekl: Musíme jet," popisoval Trungelliti moment, kdy dostal zprávu, že se Kyrgios odhlásil a on je další na řadě z takzvaných "lucky loserů", aby zaujal Australanovo místo v hlavní soutěži. "Za třicet minut jsme si sbalili a vyrazili jsme."

Rodina vlasatého Argentince se spolu s tenisovými taškami nasoukala do auta a v neděli hodinu po poledni čtveřice vyrazila. "Měli půjčené malé auto, aby se podívali po Barceloně a na další místa. Takže když jsem dostal zprávu, skočili jsme do něj. V Argentině, pokud nežijete v Buenos Aires, tak tisícikilometrová jízda nic neznamená, takže jsme všichni v pohodě," smál se Trungelliti.

Do Paříže přijel zhruba hodinu před půlnocí a už o půl osmé byl v areálu Rolanda Garrose, protože v 11:00 ho na kurtu číslo devět čekal favorizovaný Tomic. Argentinský outsider vyhrál 6:4, 5:7, 6:4, 6:4 a vysloužil si více než dvojnásobek svého letošního tenisového výdělku.

V druhém kole čeká hrdinu úvodního kola ne nepřekonatelný soupeř Marco Cecchinato z Itálie, ale už teď má Trungelliti jistotu, že se jeho bláznivá cesta vyplatila. "Jsem úplně v pohodě. Prohrál jsem v kvalifikaci, jel jsem domů, dal jsem si grilované maso - což je pro Argentince jeden z důvodů k životu - takže mi nic nechybí. Cítím se perfektně," dodal tenista, jenž svou cestu do Paříže dokumentoval i na twitteru.

Reklama

Související témata: