Hlavní obsah

Program French Open: Strýcovou čeká boj o premiérové čtvrtfinále v Paříži

Paříž

O premiérový postup do čtvrtfinále antukového Roland Garros bude tenistka Barbora Strýcová bojovat v neděli na kurtu Suzanne Lenglenové. Ve druhém duelu na tomto dvorci se šestadvacátá nasazená a poslední česká zástupkyně ve dvouhře střetne s Julií Putincevovou z Kazachstánu.

Foto: Martin Sidorják, ČTK

Gesto radosti Barbory Strýcové. Bude se radovat i v neděli?

Článek

Dvaatřicetiletá Strýcová o devět let mladší Putincevovou, 98. hráčku žebříčku, porazila relativně hladce v obou vzájemných zápasech. Neztratila v nich ani set. Už před šesti lety zvítězila na antuce v italské Bielle a loni na trávě v Birminghamu.

"Nedá se to brát, že jsem favoritka, protože to je Putincevová. Bude to těžký zápas. Bude to boj a já se na něj těším," řekla Strýcová, která se do grandslamového čtvrtfinále může dostat podruhé v kariéře. Stejně daleko prošla ve Wimbledonu 2014.

Putincevová, moskevská rodačka reprezentující Kazachstán už šest let, odvrátila ve třetím kole dva mečboly. Jako juniorka trénovala v pařížské akademii Patricka Mouratougloua, kouče Američanky Sereny Williamsové. Roland Garros je jejím nejlepším grandslamem, předloni zde postoupila do čtvrtfinále.

Nedělní program (začátky v 11:00):
Kurt Philippa Chatriera:
Keysová (13-USA) - Buzarnescuová (31-Rum.)
Thiem (7-Rak.) - Nišikori (19-Jap.)
Kontaveitová (25-Est.) - Stephensová (10-USA)
Djokovič (20-Srb.) - Verdasco (30-Šp.)
Kurt Suzanne Lenglenové:
Chačanov (Rus) - A. Zverev (2-Něm.)
Strýcová (26-ČR) - Putincevová (Kaz.)
Goffin (8-Belg.) - Cecchinato (It.)
Kasatkinová (14-Rus.) - Wozniacká (2-Dán.)

Reklama

Související témata: