Hlavní obsah

Tenisté odehrají skupinu na finálovém turnaji Davisova poháru v Innsbrucku

Čeští tenisté odehrají základní skupinu finálového turnaje Davisova poháru a případné čtvrtfinále v Innsbrucku. Mezinárodní tenisová federace ITF dnes oznámila, že Madrid doplní jako nové dějiště také Turín. Z loňska odložený finálový turnaj Davisova poháru se má konat během jedenácti dnů od 25. listopadu do 5. prosince.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Davisův pohár - ilustrační foto

Článek

Svěřenci kapitána Jaroslava Navrátila jsou ve skupině C s Francií a Velkou Británií. V Olympijské hale v Innsbrucku budou hrát také domácí tenisté se Srbskem a Německem. Vítězové skupin se pak na stejném místě střetnou ve čtvrtfinále.

Dvě skupiny hostí i Turín a Madrid. Vedle vítězů šesti skupin postoupí do čtvrtfinále ještě dvě nejlepší družstva z druhých míst. Semifinále a finále budou v Madridu. "Bylo důležité najít dvě evropská města s dobrým spojením do Madridu a podobnými podmínkami, aby to měli hráči s přesuny co nejsnazší," řekl šéf finále Albert Costa.

V roce 2019 vyhrálo titul při premiéře s vyvrcholením soutěže na finálovém turnaji v Madridu domácí Španělsko v čele s Rafaelem Nadalem. Jen zápasy Španělska se ale hrály před plným hledištěm, proto se ITF s investiční skupinou Kosmos španělského fotbalisty Gerarda Piquého, která soutěž štědře financuje, rozhodli vyvrcholení soutěže rozdělit do tří měst.

Finálový turnaj Davisova poháru:
Madrid:
Skupina A:
Španělsko, Rusko, Ekvádor.
Skupina B:
Kanada, Kazachstán, Švédsko.
2x čtvrtfinále, semifinále a finále.
Innsbruck:
Skupina C:
Francie, Velká Británie, Česko.
Skupina F:
Srbsko, Německo, Rakousko.
1x čtvrtfinále.
Turín:
Skupina D:
Chorvatsko, Austrálie, Maďarsko.
Skupina E:
USA, Itálie, Kolumbie.
1x čtvrtfinále.

Reklama