Hlavní obsah

Fed Cupové finále ovládly Francouzky po dlouhých 16 letech

Perth (Austrálie)
Aktualizováno

Až závěrečná čtyřhra rozhodla o nových šampionkách Fed Cupu, jsou jimi hráčky Francie, které na trůnu vystřídaly české tenistky. O svém třetím titulu a prvním po 16 letech rozhodly v závěrečné čtyřhře Kristina Mladenovicová s Caroline Garciaovou, které v Perthu porazily Ashleigh Bartyovou a Samanthu Stosurovou 6:4 a 6:3. Francie zvítězila nad domácími Australankami 3:2 na zápasy.

Foto: Trevor Collens, ČTK/AP

Radost francouzských tenistek po výhře nad Australankami

Článek

Hrdinkou utkání se stala čtyřicátá hráčka žebříčku dvouhry a deblová dvojka Mladenovicová. V sobotu deklasovala Ajlu Tomljanovicovou, v dnešní úvodní dvouhře zdolala světovou jedničku Bartyovou 2:6, 6:4 a 7:6 a podílela se i na vítězném bodu ve čtyřhře. "Bojovala jsem o každý míč a přesně takhle miluju hrát tenis. I po první ztracené sadě jsem věřila. Jsem na sebe pyšná," řekla šestadvacetiletá Mladenovicová, která ukončila sérii patnácti fedcupových výher Bartyové.

Stav na 2:2 po dvouhrách srovnala Ajla Tomljanovicová výhrou 6:4, 7:5 nad třiatřicetiletou Pauline Parmentierovou, která nahradila Caroline Garciaovou.

Foto: Trevor Collens, ČTK/AP

Francouzka Kristina Mladenovicová s Australankou Ash Bartyovou po zápase.

Finále v Perthu, kde za dva dny přišlo do hlediště 26.951 diváků, což je druhá nejvyšší návštěva na finále, bylo poslední v současném formátu soutěže. Od příštího roku se uskuteční od 14. do 19. dubna na antuce v Budapešti závěrečný turnaj, kterého se zúčastní dvanáct týmů. Každý zápas tam bude mít dvě dvouhry a čtyřhru.

Foto: Trevor Collens, ČTK/AP

Mladenovicová po urputném boji porazila Bartyovou

Finále tenisového Fed Cupu v Perthu (tvrdý povrch):
Austrálie - Francie 2:3
Bartyová - Mladenovicová 6:2, 4:6, 6:7 (1:7), Tomljanovicová - Parmentierová 6:4, 7:5, Stosurová, Bartyová - Garciaová, Mladenovicová 4:6, 3:6.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články