Hlavní obsah

Američanky postavily na fedcupovou kvalifikaci hvězdný tým

S hvězdnou sestavou chtějí americké tenistky projít z kvalifikace Fed Cupu. Ve Washingtonu hostí od pátku do soboty Lotyšsko a v týmu mají čerstvou vítězku Australian Open Sofii Keninovou, bývalou světovou jedničku Serenu Williamsovou a patnáctiletý talent Cori Gauffovou.

Foto: Dita Alangkara, ČTK/AP

Sofia Keninová, čerstvá šampionka Australian Open, nechybí v týmu USA pro kvalifikaci Fed Cupu.

Článek

Osm vítězů kvalifikačních duelů doplní obhájkyně titulu Francouzky, loňské finalistky z Austrálie, české držitelky divoké karty a domácí Maďarky ve finálovém turnaji, který se uskuteční na antuce v hale v Budapešti 14. až 19. dubna. Tříčlenné skupiny budou rozlosovány v úterý 11. února.

S Keninovou, Serenou Williamsovou, která ve Fed Cupu vyhrála všech 13 dvouher, a vítězkou juniorského Fed Cupu Gauffovou jsou v nominaci USA ještě Alison Riskeová a deblistka Bethanie Matteková-Sandsová.

Foto: Dita Alangkara, ČTK/AP

Američanka Sofia Keninová v akci během finále Australian Open 2020.

"Vždycky jsem k Sereně vzhlížela a teď jsem před ní v žebříčku. To je neuvěřitelné," řekla světová sedmička a nejlepší Američanka Keninová. "A teď jsme spolu v jednom týmu, což je velká čest a moc se na zápas těším," uvedla.

Fedcupovou premiéru Keninová absolvovala předloni ve finále v Praze a obě dvouhry prohrála. "Byla to pro mě velká škola, hrálo se ve skvělé a vyprodané hale," vzpomínala Keninová a dodala: "Chci si finále Fed Cupu zahrát znovu."

Lotyšky zkusí americkým favoritkám vzdorovat s někdejší vítězkou Roland Garros a světovou čtyřicítkou Jelenou Ostapenkovou a s Anastasijí Sevastovovou.

Foto: Andy Brownbill, ČTK/AP

Coco Gauffová osmifinále nezvládla a s turnajem se ve dvouhře loučí.

I v dalších zápasech jsou v nominacích elitní hráčky. Nizozemky spoléhají na Kiki Bertensovou, proti nim bude stát Bělorusko s Arynou Sabalenkovou. Rumunkám chybí Simona Halepová a favoritkami tak jsou Rusky s čtvrtfinalistkou z Melbourne Anastasií Pavljučenkovovou a fedcupovou debutantkou Jekatěrinou Alexandrovovou.

Švýcarky se opírají o pátou hráčku žebříčku Belindu Becicovou. Kanada přijela i s Biancou Andreescuovou, ale světová šestka je po zranění nahlášena jen do čtyřhry. Ve dvouhrách se objeví bývalá finalistka Wimbledonu Eugenie Bouchardová.

Foto: Lee Jin-man, ČTK/AP

Finalistka Australian Open Garbiňe Muguruzaová ve výběru Španělska chybí.

Španělsko vede zkušená Carla Suárezová, která po sezoně ukončí kariéru, ale chybí finalistka Australian Open Garbiňe Muguruzaová. Adeptkami na postup tak jsou na antuce v Cartageně Japonky, které mají v týmu Naomi Ósakaovou.

Ve zbývajících zápasech hrají Slovenky v Bratislavě s Británií, Belgie s Elise Mertensovou hostí Kazachstán a do Brazílie přijely Němky.

Reklama

Související témata: