Hlavní obsah

Podmínky na French Open? Nebudeme tady sedět jako kachny, prohlásila hvězda a odešla

Praha

Den, který byste raději strávili na kanapi nad teplým čajem. O tom si však tenisté a tenistky mohli během úvodního dne grandslamového French Open nechat zdát. Deset stupňů, vítr a mrholení, to byly podmínky, se kterými se mimochodem musela vypořádat i hvězdná Victoria Azarenková. A nutno říct, že bývalá světová jednička si poradila po svém.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

I Victoria Azarenková se musela vypořádat s velkou zimou

Článek

Na každém z grandslamových turnajů došla Victoria Azarenková alespoň do semifinále. Dvakrát slavila triumf na Australian Open, ve Flushing Meadows si před čtrnácti dny zahrála finále. Nejméně se jí daří právě na Roland Garros a ve Wimbledonu, kde byla "jen" v semifinále.

To by běloruská hvězda ráda napravila právě na letošním ročníku. V Paříži má za sebou první krok, když si bez velkých problémů poradila za hodinu a čtyři minuty s Dankou Koviničovou z Černé Hory 6:1, 6:2. Mnohem větší problémy než hra soupeřky jí však dělalo mimořádně chladné počasí.

Bylo odehrána třetí hra úvodní sady a Azarenková šla po svém podání do vedení 2:1. Počasí však bylo natolik na hraně, že hlavní rozhodčí spolu se supervisorem turnaje projednával možnost přerušení utkání. Obě hráčky přitom měly zůstat na svých místech.

S tím se však jednatřicetiletá rodačka z Minsku nehodlala smířit a okamžitě zamířila do šaten. "Je zima, já žiju na Floridě a jsem zvyklá na teplo. Nebudeme tady sedět jako kachny," oznámila s klidem hlavnímu rozhodčímu šampionka.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Victoria Azarenková během utkání prvního kola French Open

Po krátké pauze se obě hráčky na kurt vrátily, na dvorci však už vládla favoritka. Své soupeřce dovolila již jen dvě hry a mohla slavit klidný postup.

"Bylo to fakt směšný. Bylo snad osm stupňů. Přece nebudu na nic čekat," okomentovala svůj netradiční krok tenistka.

"Jsem ráda, že jsem to ukončila takhle brzy. Teď se můžu s klidem dívat, jak v těchto podmínkách hrají další," dodala s jistým sarkasmem Běloruska.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Victoria Azarenková během utkání prvního kola French Open

Tepláky a čaj

S mizernými podmínkami si musela poradit i česká naděje Marie Bouzková, i když zima a chlad v úvodu utkání zápasu s Estonkou Kanepiovou nahrávaly spíše jí. Rodačka z Prahy na kurt nastoupila v bundě, první hru zápasu dokonce odehrála v teplácích.

"Určitě se shodneme, že je velká zima, hodně jsem ji cítila. Moc ji nemám ráda, snažila jsem se být co nejvíc v teple. Tepláky jsem měla, protože jsem po rozehrání byla ve sprše a snažila jsem se nenastydnout," vysvětlila dvaadvacetiletá tenistka, která se snažila zahrát i čajem. "Normálně ho nenosím, ale bez něj to dneska nešlo," uvedla.

„Ona se v tak extrémním počasí moc necítila a já si s tím poradila mnohem líp," přikývla. Postupně se ale počasí zlepšilo a obrátil se i vývoj utkání. "Ona začala hrát mnohem líp, hrála agresivně, šlapala do toho a nedělala chyby," dodala Bouzková.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články