Hlavní obsah

Další rána pro legendární Serenu! Na svůj sen v Paříži nedosáhne

Praha

Ani na French Open to nevyjde. Serena Williamsová musí útok na vyrovnání rekordu 24 grandslamových titulů Margaret Courtové znovu odložit. K zápasu druhého kola proti Bulharce Cvetaně Pironkovové kvůli problémům s achilovkou nenastoupila.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Serena Williamsová na French Open titul nezíská

Článek

"Mám problém chodit, mám pocit, že kulhám. Se zraněnou achilovkou hrát nechcete, protože se to může zhoršit," popsala své problémy Američanka.

Serena Williamsová získala svůj poslední grandslamový titul na Australian Open v roce 2017 již jako těhotná. Od té doby byla čtyřikrát ve finále (dvakrát ve Wimbledonu a US Open), ani jednou na titul nedosáhla.

V prvním kole French Open si hvězdná Američanka poradila s krajankou Kristie Ahnovou (7:6, 6:2). S Pirokovovovou, která se na kurty také vrací po mateřské pauze, se potkala ve čtvrtfinále US Open, kde ji porazila po setech 4:6, 6:3, 6:2.

Svého snu o zisku 24. triumfu na turnajích velké čtyřky se však nezvádá. "Tenis miluju. Jsem soutěživá. Je to moje práce a pořád ji dělám dost dobře. Blížím se svým cílům, už tam skoro jsem, proto pořád pokračuju," uvedla Williamsová.

Třiatřicetiletá rodačka z Plovdivu Pironkovovová vyzve v boji o osmifinále vítězku českého souboje mezi Barborou Strýcovou a Barborou Krejčíkovou.

Reklama