Hlavní obsah

To už vážně nedáš! Soupeřka Kvitové pobavila French Open kuriozitou

Praha

Do zápasu proti osmnáctiletému kanadskému talentu Leylah Fernandezové vstupovala Petra Kvitová v roli velké favoritky. Mladičká soupeřka však dvojnásobnou wimbledonskou šampionku v prvním setu zpočátku převyšovala nejen skvělou hrou a pohybem, ale fanoušky u televizních obrazovek pobavila i jedním hodně úsměvným momentem.

Foto: Michel Euler, ČTK/AP

Petra Kvitová po vítězném zápase třetího kola French Open

Článek

První hra patřila Petře Kvitové, pak však na kurtu jednoznačně vládla její o dvanáct let mladší soupeřka. Kanaďanka se dostala do vedení 5:1 a šla podávat na překvapivou výhru v úvodní sadě.

Za stavu 30:15 byla dva míčky od svého cíle, když přišel hodně netradiční moment. Petra Kvitová soupeřku zatlačila do velké defenzivy. Když rodačka z Montrealu vrátila těžký bekhendový úder, raketa ji vylétla z ruky.

Ani to jí však nezabránilo v tom, aby se po následném úderu Češky vrhla po míčku i s „holýma" rukama a především s úsměvem.

Foto: Charles Platiau, Reuters

Leylah Fernandezová v zápase proti Petře Kvitové

Ten talentovanou tenistku však brzy přešel. Česká favoritka výrazně zlepšila hru, svou soupeřku tlačila do těžké defenzivy a sadu po velkém obratu vyhrála 7:5

Psychickou výhodu už Kvitová nepustila. Mladičké Kanaďance dovolila další game až za stavu 3:0 ve druhém setu a utkání dovedla do klidného konce k vítězství 7:5, 6:3.

Reklama

Související témata: