Hlavní obsah

Sázkařský skandál na French Open? V podezření je ženský debl

Paříž/Praha

Zasáhl tenisové French Open v Paříži skandál spojený se sázením? Podle webu německého deníku Die Welt bylo údajně zmanipulováno utkání čtyřhry žen.

Foto: Alessandra Tarantino, ČTK/AP

Na grandslamové French Open padá stín podezření z korupce.

Článek

Jde o zápas 1. kola ze 30. září mezi rumunským párem Patricia Maria Tigová, Andrea Mituová a rusko-americkou dvojicí Jana Sizikovová, Madison Brengleová. Podezření vyvolala pátá hra druhého setu za stavu 6:7, 2:2, v níž Sizikovová na servisu vyrobila dvě dvojchyby a i další údery odehrála prachbídně (viz vložené video). Výsledkem byla čistá hra rumunského dua, které také po výsledku 7:6, 6:4 postoupilo dál.

Na zápas podle Die Welt přibývalo rychle nezvyklé množství sázek, podle zdroje německého listu šlo o statisíce eur. "Uzavřené sázky byly velmi vysoké, neobvykle vysoké. Řádově to bylo několik desítek tisíc eur," řekl agentuře AFP zdroj obeznámený s vyšetřováním.

Podezřelé souvislosti už začaly vyšetřovat francouzské úřady ve spolupráci s Jednotkou pro bezúhonnost tenisu (TIU). Přinejmenším jedna z hráček prý byla zapojená do podvodu, bližší podrobnosti však zatím nebyly zveřejněny.

Reklama