Hlavní obsah

Policie v Paříži zatkla ruskou tenistku Sizikovovou kvůli podezřelým sázkám

Paříž

Francouzská policie ve čtvrtek zatkla ruskou tenistku Janu Sizikovovou kvůli podezřelým sázkám na její loňský zápas ve čtyřhře na Roland Garros. Šestadvacetiletá 101. hráčka deblového žebříčku, která letos v Paříži stejně jako loni vypadla hned v prvním kole, je ve vazbě.

Foto: Stephane Mahe, Reuters

Francouzská policie ve čtvrtek zatkla ruskou tenistku Janu Sizikovovou kvůli podezřelým sázkám na její loňský zápas ve čtyřhře na Roland Garros. (ilustrační foto)

Článek

Policie začala vyšetřovat zápas prvního kola French Open, v němž Sizikovová spolu s Američankou Madison Brengleovou podlehly ve dvou setech rumunské dvojici Andreea Mituová, Patricia Maria Tigová, kvůli podezření z korupce a organizovaným sázkám loni v říjnu.

Podezření vyvolal pátý game druhého setu, kdy Sizikovová udělala dvě dvojchyby a zkazila i další výměny. V té chvíli podle deníku L'Équipe přibylo na výsledek zápasu nezvyklé množství sázek.

Letos Sizikovová nastoupila v Paříži po boku krajanky Jekatěriny Alexandrovové. V prvním kole nestačily na Australanky Storm Sandersovou a Alju Tomlanovicovou. Krátce po utkání policie Sizikovovou zatkla.

Reklama