Hlavní obsah

Talentovaná teenagerka ohromuje i na US Open. Teď chce skalp světové jedničky

New York/Praha

Šokovala letos ve Wimbledonu a překvapuje nyní i na US Open. Teprve patnáctiletá tenistka si postupem do třetího kola turnaje zajistila bitvu se světovou jedničkou. Cori Gauffová na domácí půdě září a publikum z ní šílí. „Být Američankou a hrát v New Yorku je naprosto úžasné,“ rozplývá se talentovaná teenagerka.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Americká teenagerka Cori Gauffová válí i na US Open.

Článek

Svými výkony ve Wimbledonu Cori Gauffová pobláznila celý svět. Teprve patnáctiletá teenagerka tehdy z kvalifikace došla až do osmifinále, kde nestačila na pozdější vítězku turnaje Simonu Halepovou. Teď se supertalentovaná hráčka představuje na US Open, pořadatelé kvůli ní porušili pravidla, když jí v tak nízkém věku udělili další divokou kartu. A Američané jsou z ní u vytržení.

Gauffová si v prvním kole poradila s Ruskou Anastasijí Potapovovou a ve druhém vyřadila Maďarku Timeu Babosovou po setech 6:2, 4:6 a 6:4. Postupem do třetího kola si zajistila souboj se světovou jedničkou Naomi Ósakaovou. První i druhé kolo odehrála na druhém největším kurtu, který nese název po hudebníkovi Louisi Armstrongovi.

„Bylo to skvělé. Být Američankou a hrát v New Yorku je naprosto úžasné. Tušila jsem, že po Wimbledonu budu oblíbená, že to bude ale až takové, to jsem nečekala,“ rozplývala se Gauffová na webu WTA. „Když jsem poprvé vyšla na tenhle kurt, byla jsem nervózní. Teď při druhém utkání na něm jsem už ale věděla, co očekávat. A to mi, myslím, i pomohlo v zápase,“ přiznala Gauffová, která se stala nejmladší hráčkou ve třetím kole US Open od roku 1996.

„Myslím, že první set jsem měla pod kontrolou, v tom druhém se ale úroveň hry soupeřky zvedla a nebyla jsem schopna sadu vyhrát. Hrála opravdu dobře. Ve třetím jsem pak měla asi o něco větší motivaci dostat se dál,“ vyprávěla obdivovatelka Sereny Williamsové, která se nyní těší na střetnutí s Ósakaovou.

„Ósakaová je skvělá hráčka. Obhajuje tady titul. Vyhrála už dva grandslamy, je světovou jedničkou a je jí teprve jednadvacet. Samozřejmě že chci vyhrát, ale půjdu tam s tím, že se chci tenisem hlavně bavit a tohle utkání si užít,“ dodala stočtyřicátá hráčka světa, která sezonu začínala v sedmé stovce.

Reklama

Související témata: