Hlavní obsah

Pořadatelé US Open nechtějí, aby se hrálo bez diváků

New York

Pořadatelé tenisového US Open se nevzdávají naděje, že newyorský grandslam uspořádají s diváky na tribunách. Podle ředitele americké tenisové asociace Mikea Dowseho se o osudu turnaje rozhodne v červnu.

Foto: Adam Hunger, ČTK/AP

Pořadatelé tenisového US Open se nevzdávají naděje, že newyorský grandslam uspořádají s diváky na tribunách. Podle ředitele americké tenisové asociace Mikea Dowseho se o osudu turnaje rozhodne v červnu. Na snímku servíruje Nikoloz Basilašvili

Článek

Po odložení Roland Garros na podzim a zrušení Wimbledonu kvůli koronavirové pandemii je US Open nejbližším grandslamem, dvoutýdenní hlavní soutěž má ve Flushing Meadows začít 31. srpna. I v současné situaci, kdy počet nakažených i obětí nemoci covid-19 je v USA nejvyšší na světě, Dowse tvrdí, že uspořádání turnaje bez diváků je "vysoce nepravděpodobné".

"Zatím je čas na naší straně," řekl Dowse novinářům. "Pokud ale zdravotničtí odborníci přijdou a řeknou, že nejbezpečnější cestou je turnaj bez diváků, budeme to muset vzít v potaz," dodal.

Tenisová sezona je zatím zastavena do poloviny července. Jisté už je, že se nebude hrát ani srpnový prestižní turnaj žen v Montrealu, neboť vláda kanadské provincie Québec zakázala konání sportovních a kulturních akcí až do konce srpna.

Reklama