Hlavní obsah

Na US Open nakonec budou hrát i tenisté na vozíku

New York

Organizátoři tenisového US Open po kritice svého původního rozhodnutí přece jen zařadí do okleštěného programu turnaj vozíčkářů. Americká tenisová asociace (USTA) původně chtěla soutěž handicapovaných tenistů letos vyřadit v rámci opatření proti šíření koronaviru.

Foto: Sport.cz

Tenisové US Open se v New Yorku uskuteční v původním termínu od 31. srpna. Hrát se bude bez diváků.

Článek

Rozhodnutí USTA přišlo pět dnů poté, co asociace přiznala chybu, že svůj záměr vynechat je s vozíčkáři neprodiskutovala. "Dnešní rozhodnutí jsme udělali po mnoha virtuálních jednáních během posledního týdne se sportovci na vozíčku a Mezinárodní tenisovou federací," uvedla USTA.

Mezi nejhlasitějšími kritiky původního rozhodnutí vynechat vozíčkáře z programu US Open byl paralympijský šampion Dylan Alcott z Austrálie, jenž ho označil za "nechutnou diskriminaci".

US Open se uskuteční v New Yorku od 31. srpna do 13. září. Hrát se bude kvůli pandemii koronaviru bez diváků a za přísných hygienických i bezpečnostních podmínek. Bude také upravený program s cílem omezit na minimum počet účastníků - nebudou se hrát kvalifikace ani soutěže smíšených čtyřher a juniorů, pavouky deblových soutěží budou poloviční. V tradičním rozsahu, tedy pro 128 hráčů a hráček, se odehrají pouze dvouhry.

Reklama