Hlavní obsah

Dva tenisté jsou kvůli kondičnímu trenérovi s covidem v karanténě

New York

Dva tenisté jsou v karanténě kvůli nakaženému kondičnímu trenérovi a přijdou o turnaj v New Yorku, který je náhradou za Masters v Cincinnati. Bez identifikace dotčených lidí o tom informovala Americká tenisová asociace (USTA). Jeden z hráčů, Argentinec Guido Pella, se ale s karanténou svěřil na sociálních sítích. Prozradil rovněž, že pozitivně testovanou osobou je jeho kondiční trenér Juan Manuel Galvan.

Foto: Frank Franklin II, ČTK/AP

Grandslamový turnaj US Open se blíží - ilustrační foto.

Článek

Dva tenisté s ním byli v blízkém a dlouhém kontaktu, což je poslalo do karantény. V té skončil i Pellův trenér José Acacuso. "Ten s ním cestoval ve stejném letadle a bydlel s ním na pokoji," doplnil pětatřicátý hráč světa na instagramu.

Pella i kouč přitom byli negativní. "Nic zvláštního nepociťujeme. Ale pořadatelé mě vyřadili z turnaje. I můj kondiční trenér je bezpříznakový," popisoval.

Nyní bude obden chodit na testy. Pokud vše půjde dobře, mohl by po karanténě stihnout grandslamové US Open. To v areálu ve Flushing Meadows začne 31. srpna.

Americká ESPN a jihoamerická média spekulují o tom, že druhým tenistou v karanténě je 94. hráč světa Hugo Dellien z Bolívie. Ten je totiž dalším svěřencem kondičního trenéra Galvana.

Reklama